Pėsčiomis su keturkojais draugais

pasivaiksciojimas su sunimi
Nuotr. Šį kartą pasivaikščioti pavasarėjančiais Šakių takais susiruošė ir šeimos su vaikais, vedliai buvo jų augintiniai.


Kovo paskutinį sekmadienį, nors ir negausiai, keturkojai ir jų šeimininkai būriavosi J. Lingio parke, iš čia patraukė į devynių kilometrų žygį. Jau antrą kartą tokiai atrakcijai subūrė Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.
 
Sekmadienio rytą pirmieji J. Lingio pasirodė Džeko Raselo terjeras, taksas, jorkšyro terjeras, netrukus prie jų prisijungė du labradoro retriveriai, visi šuneliai uostinėjosi, aplojo vienas kitą. Lukšietė Karolina laikė itin nenustygstančią vietoje penkerių metų Vespą (Džeko Raselo terjeras).

„Man pačiai patinka žygiai, o su Vespa einame pasivaikščioti kasdien ir įveikiam nemažus atstumus. Šios veislės šunims ypač reikia daug vaikščioti, ne jie yra fiziškai aktyvūs, turi daug energijos ir turi išsikrauti“, – pasakojo Karolina.

Įveikti net devynis kilometrus pasiryžusi ir Gabija su trijų mėnesių taksu Marko, kuriam toks žygis pirmasis. O štai beveik trejų metų Torui (labradoro retriveris) toks žygis jau antras, jo šeimininkė šakietė Daiva pasakojo, kad prieš pat žygį Toras dar spėjo pūkštelėti į Šakių ežerą. Pakalbiname ir kito labradoro retriverio Eivos  šeimininką Nerijų. Ketverių metų keturkojei Eivai žygyje kompaniją palaikys ir kiti Nerijaus šeimos nariai – žmona Justė bei dukrytė Vėjūnė.

„Norime praleisti sekmadienį visi kartu su šeima gamtoje, todėl ir eisime visi į žygį“, – sako Nerijus Šilingis.

Viena iš žygio organizatorių, Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Indrė Bielmont sako, kad šio žygio tikslas – kad jame dalyvautų ne tik žmonės, kurie turi augintinius, bet ir visi, norintys praleisti sekmadienį su keturkojais gamtoje ir geroje draugijoje. Prieš startą ji paminėjo, kad šis žygis ateityje galbūt taps tradicinis ir palinkėjo mėgautis žygiavimo malonumu.

Apie 11 val. dvylika žygio dalyvių kartu su penkiais augintiniais iškeliavo, nuėjo iki Ąžuolyno miško, kiek kvėptelėjo ir vėl patraukė atgal, visi sėkmingai sugrįžo apie 13 val., J.Lingio parke išgėrė arbatos, o keturkojai žygio dalyviai buvo apdovanoti skanumynais iš MB „Vetmeda“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.