Solidarumo žygiu palaikė vėžiu sergančius vaikus

solidarumo zygis
Nuotr. Žygio dalyviai, pasipuošę akcijos dalyvio apyrankėmis ir geltonais kaspinais – vaikų kovos su vėžiu simboliu, startavo Šakių ežero saloje ir maždaug per valandą nužingsniavo 5 kilometrus.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį penktadienį Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras pirmą kartą organizavo solidarumo žygį, skirtą Tarptautinei vėžiu sergančių vaikų dienai paminėti. Kaip teigė renginio koordinatorė Indrė Biemolt, pirmas blynas nebuvo prisvilęs – žygis pritraukė 50 moksleivių iš Šakių „Varpo“ mokyklos, Šakių „Žiburio“, Griškabūdžio ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų bei Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos.

„Norėtųsi šią dieną paminėti gera nata, deja, labai liūdna, nes praėjusią savaitę sužinojome, kad mirė kraujo vėžiu sirgusi mergaitė, kuriai pernai Visuomenės sveikatos biure buvo organizuota kraujo rinkimo akcija“, – apgailestavo Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vadovas Viktoras Lebedžinskas, atvykęs išlydėti žygeivių.

Beje, pernai su kraujo vėžiu kovojęs Lukšių Vinco Grybo moksleivis Ernestas Orintas po sunkių išbandymų, ilgo laukimo ir nerimo dienų atsistojo ant kojų. Ernesto mama Saulė viešojoje erdvėje pasidalijo savo džiaugsmu, kad atlikus tyrimus paaiškėjo, jog pasiektas maksimalus ligos išgydymas. Tiesa, ji nė akimirkai neprarado vilties, kad jos sūnus pasveiks, ir šiandien dėkoja medikams už sukurtą stebuklą.

I. Biemolt teigimu, Tarptautinė vėžiu sergančių vaikų diena anksčiau niekada Šakiuose nebuvo minima, tad vasario 15 d. bus įtraukta į Visuomenės sveikatos biuro planus kaip graži akcija.

„Visi mes žinom, kokia diena yra vasario 14-oji, vasario 16-oji, o kad yra ir vasario 15-oji – niekas nežino, nors tai ir tarptautinė diena“, – kalbėjo Visuomenės sveikatos biuro specialistė, pabrėždama, kad ir ši diena turi būti žinoma, kad turime solidarizuotis ir palaikyti vėžiu sergančius vaikus bei jų artimuosius.

Žygio dalyviai, pasipuošę akcijos dalyvio apyrankėmis ir geltonais kaspinais – vaikų kovos su vėžiu simboliu, startavo Šakių ežero saloje ir maždaug per valandą nužingsniavo 5 kilometrų ratą. Sugrįžusių žygeivių saloje jau laukė solidarumo renginį organizuoti padėję Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės Šakių 205-os pėstininkų kuopos, vadovaujamos vyr. leitenantės Elmyros Baljanaitės-Stanevičienės, savanoriai. Jie žygeivius ne tik pavaišino kareiviška koše ir karšta arbata, bet ir aprodė savo amuniciją – leido vaikams pasimatuoti šalmus, užsidėti liemenes, palaikyti rankose ginklą. Taip pat organizavo keletą šaudymo į balionus ir bėgimo su kuprinėmis estafečių.

Pasak I. Biemolt, ir ateityje tikimasi bendradarbiauti su mūsų krašto savanoriais, kurie niekada neatsisako pagelbėti organizuojant įvairias akcijas ir solidarumo renginius. Planuojama, kad Tarptautinės vėžiu sergančių vaikų dienos paminėjimas taps tradiciniu renginiu. Tiesiog šiai progai skirtas pėsčiųjų žygis bus organizuojamas šiek tiek anksčiau arba vėliau, kad nesidubliuotų su Vasario 16-ajai skirtais renginiais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.