Rajone – pirmasis koronaviruso atvejis

covid19 patikra
Šakiečiui koronavirusas nustatytas Marijampolės mobiliajame patikros punkte. R. Pasiliausko nuotr.

Nuo kovo 24 d. Marijampolėje veikia mobilus patikros punktas, kuriame imami šios apskrities savivaldybių gyventojų, kuriems įtariamas koronavirusas, ėminiai. Nepatvirtintais duomenimis, dėl koronaviruso minėtame punkte tyrėsi daugiau nei 20 rajono gyventojų, vienas mėginys – teigiamas.

Apie tai, kad šio viruso atvejis nustatytas ir mūsų rajone, savo socialinėje paskyroje penktadienį pranešė meras Edgaras Pilypaitis. Anot jo, kovo 26 d. punkte buvo imti septynių Šakių rajono gyventojų ėminiai, vienas iš jų – teigiamas. Mero žiniomis, „užsikrėtusysis grįžęs iš užsienio izoliavosi nuosavame individualiame name vienkiemyje, vengė bet kokių socialinių kontaktų, izoliacijos periodui besibaigiant sukarščiavo ir kreipėsi 1808.“ Skelbiama, kad izoliacijos buvo laikomasi atsakingai, užfiksuotas tik artimas kontaktas su antrąja puse. Ištirtasis, kaip rašo E. Pilypaitis, grįžęs į namus, jaučiasi gerai ir toliau lieka savo namuose karantino sąlygomis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai iki kol laikraštis buvo siunčiamas į spaustuvę, oficialių atsakymų į mūsų klausimus nepateikė. Nepatvirtintais duomenimis, iki pirmadienio buvo paimtas 21 Šakių rajono gyventojo ėminys.

Pacientai į mobilų patikros punktą atvyksta tik gavę Karštosios koronaviruso linijos 1808 nukreipimą ir specialią tik jiems skirtą žinutę su identifikavimo numeriu.

Prie Marijampolės futbolo maniežo (Kauno g. 125) įrengtas punktas aptarnauja Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Šakių ir Vilkaviškio rajono savivaldybių gyventojus.

Pranešama, kad kiekvienas gyventojas, kuriam paimtas COVID-19 ėminys, po procedūros turi vykti tiesiai namo ar į vietą, kur yra izoliavęsis ir ten laukti tyrimų rezultatų. Atkreipiamas dėmesys, kad jokiu būdu negalima stoti pakeliui ar kontaktuoti su kitais žmonėmis. Nustačius poreikį pacientą hospitalizuoti, kviečiama greitoji pagalba ir pacientas transportuojamas į ligoninę.

Kovo 30 d. 8 val. Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Lietuvoje patvirtinti 484 koronaviruso atvejai. Per sekmadienį iš viso ištirti 1467 ėminiai, nauji infekcijos atvejai 23, mirusių septyni, pasveikusių vienas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.