Ne visi rajono rodikliai liūdina

Nuo penktadienio sergamumo Covid-19 kreivė šoktelėjo į viršų, o Šakių rajonas iš žalios krito į geltonąją, vadinamą B1 zoną.

Pirmadienio duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų teko 38,4 atvejai, Lietuvoje šis vidurkis – 65,9 atvejo. Pirmadienį rajone buvo 10 sergančiųjų, naujų atvejų septynių dienų vidurkis yra vienas atvejis. Per paskutinę savaitę rajone buvo aštuoni nauji susirgimai, iš jų keturios moterys ir tiek pat vyrų. Visi susirgusieji – jaunesni nei 65-erių.
 
Per savaitę Šakių patikros punkte buvo atlikta 330 testų, teigiamų atvejų skaičius šoktelėjo iki 3 proc. Tiesa, punkte nebus galimybės pasidaryti antikūnų testo dėl šių testų stokos, tačiau šiuos tyrimus daro ir Šakių ligoninė.

Jeigu sergamumo rodikliai ir liūdina, tai vakcinavimas rajone pastaruoju metu džiugina – jaučiamas nemažas besiskiepijančių suaktyvėjimas. Penktadienį vien mobili komanda paskiepijo 96 žmones, iš kurių didžioji dalis atėjo pirmam skiepui. Iš viso tądien paskiepyti 169 žmonės. Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis pasidžiaugė, jog ir į vakcinavimo centrą didžioji dalis atėjusių žmonių buvo vakcinuoti pirmą kartą, tik 45 buvo revakcinuoti. Per dieną vidutiniškai paskiepijami 122 asmenys, 80 proc. gauna pirmą skiepą.

„Džiugina, kad juntamas suaktyvėjimas. Galbūt ir privalomas testavimas lėmė, ir augantis sergamumas“, – svarstė priežastis R. Juškaitis.

Šiuo metu rajone iš viso paskiepyti 13 tūkst. 505 žmonės arba 51,8 proc., Lietuvoje vakcinuotų žmonių skaičius sudaro 48,4 proc.

Rajone daugiausiai paskiepytų yra 75–79 m. amžiaus grupėje, nedaug atsilieka 65–69 metų žmonės (70 proc.), jaučiamas suaktyvėjimas 35–44 m. amžiaus grupėje, kur pasiskiepijusių – 66 proc. Mažiausiai vakcinuotų yra 80-mečių ir vyresnių (62 proc.).

Artimiausią penktadienį mobili vakcinavimo komanda vyks į Griškabūdį, Žvirgždaičius, Kudirkos Naumiestį ir Sintautus, pirmadienį nuo ryto darbas vyko Gelgaudiškyje, kur žmonės būriavosi jau iki atvykstant komandai.

Nuo birželio, pasak R. Juškaičio, iš visų šalyje sergančių 82 proc. sergančiųjų buvo neskiepyti, 10 proc. buvo paskiepyti viena doze, 2 proc. – dviem vakcinos dozėmis, bet nebuvo suėjęs reikiamas laikas imunizacijai, 6 proc. iš sergančiųjų buvo paskiepyti pilnai. Iš hospitalizuotų asmenų neskiepyti sudarė 96 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.