Daugėja ligoninėse gydomų sergančiųjų

Stebint sergamumo COVID-19 situaciją pastebimas žymus gerėjimas – sergančiųjų stipriai mažėja, pastebima ir bloga tendencija – susirgusių vis daugiau atsiduria ligoninėse.

Ketvirtadienio duomenimis, rajone saviizoliacijoje buvo 220 žmonių, iš jų sergančių 153 (buvo 182). Per 14 d. 100 tūkst. gyventojų teko 671, 3 susirgimo (buvo 744), Lietuvoje – 844,9 atvejo. Pandemijos pagreitis mažėjo net 35 proc.
 
Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio, nors bendra situacija gerėja, bet daugiau ligonių atsiduria ligoninėse. Šiuo metų jose gydomi 24 žmonės, dažniausiai tai vyresni, garbaus amžiaus asmenys. Per pastarąjį laikotarpį mirė dar vienas žmogus, nuo pandemijos pradžios virusas pareikalavo 54 rajono gyventojų gyvybių.

Septynių dienų naujų atvejų vidurkis yra 10, per praėjusias tris dienas susirgo 34 žmonės (23 moterys, 11 vyrų). Iš jų šeši asmenys iki 18 m., 14 – iki 65-erių, 14 – vyresni nei 65-erių.

Sergamumo židinių skaičius nepakito – išliko aštuoni, tik vienam iš statistikos prapuolus, vienas atsirado naujas – Šakių seniūnijos administracijoje.

Per savaitę mobiliame patikros punkte atliktas 631 testas, iš kurių teigiamų nustatyta 12 proc. (buvo 17,4 proc.). Punkte kasdien galima atlikti 55 PGR testus, greitieji antigenų testai nuo gruodžio 1 d., pasikeitus tvarkai, čia nebus atliekami.

Per praėjusias tris dienas rajone paskiepyti 395 žmonės, iš kurių 313 – trečiąja, palaikomąja vakcinos doze, 40 – antrąja, 42 skiepą gavo pirmą kartą.

Iš viso rajone vakcinuota 18 tūkst. 67 žmonės arba 69,3 proc. gyventojų (Lietuvoje 67 proc.). Imunizacija (persirgę ar gavę nors vieną skiepą) sudaro 75,6 proc., Lietuvoje – 74,7 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.