Gerokai sumažėjo sergančių vaikų

Sergamumo kreivė ir toliau krinta žemyn, sergančiųjų gerokai sumažėjų tarp vaikų. Įtakos tikriausiai tam turėjo moksleivių atostogos, tad bus stebima, kaip situacija keisis jiems grįžus į mokyklas.

Pirmadienio duomenimis, per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų teko 2 tūkst. 13,8 atvejo, Lietuvoje – 3 tūkst. 903,3 atvejo.
 
Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, saviizoliacijoje buvo 681, sirgo 566 žmonės. Naujų mirčių nebuvo.

Per keturias paskutiniąsias dienas susirgo 116 asmenų (64 moterys ir 52 vyrai). Kaip minėta, ypač sumažėjo sergančių vaikų. Jei anksčiau per tą patį laikotarpį susirgdavo ir po 135 vaikus, tai dabar asmenims iki 18 m. nustatyta 14 atvejų, iki 65-erių susirgo 86, vyresniems nei 65-erių – 16 atvejų.

Per dieną mobiliame patikros punkte yra galimybė atlikti 80 testų, tačiau pastebima, kad poreikis gerokai sumažėjęs, kasdien lieka laisvų vietų.

Per septynias dienas atlikti 533 testai, vis dar išlieka gana aukštas teigiamų atvejų skaičius – 50 proc.

Tiek Lietuvoje, tiek rajone vakcinavimo procesas faktiškai stovi vietoje, tie patys rodikliai stebimi kone dvi savaites. Rajone per ketvirtadienį ir penktadienį pasiskiepijo 19 žmonių, iš jų pirmą skiepą gavo vienas žmogus, antrą – devyni, trečiąja, palaikomąja vakcinos doze pasiskiepijo 17.

Iš viso rajone vakcinuota 70,8 proc. gyventojų, Lietuvoje – 69,6 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.