Į Šakius sugrąžino mintyse kirbėjusi svajonė

rotuses klinika kolektyvas
„Rotušės odontologijos klinikos“ kolektyvas pasirengęs padėti tiek vaikams, tiek suaugusiems ar senjorams, o labiausiai gydytojas džiugina, kai pacientai bendradarbiauja – prisižiūri sutvarkytus dantis, laikosi nurodymų, lankosi profilaktiškai.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Iš Patašinės kaimo (Griškabūdžio sen.) kilusi Lina Naujokaitė-Kazlienė pripažįsta niekada nesvajojusi apie gyvenimą didmiestyje, ją visuomet žavėjo ramybė, tad nė akimirkai nesigailėjo sprendimo įsikurti, sukurti šeimą bei dirbti ne kur kitur, o Šakiuose.

Baigusi mokslus, internatūrą ji atliko Šakių poliklinikoje, prižiūrima gydytojos Reginos Jucaitienės, kuriai iki šiol dėkinga už išmoktas pamokas. Vėliau įsidarbino odontologe Kazlų Rūdoje. Nors viskas ėjosi puikiai, viduje kirbėjo noras kažką keisti, tad buvo suplanavusi vykti į Norvegiją pas seserį. Jau buvo bebaigianti kalbos kursus, bet tada sulaukė gydytojos Dalios Zaleskienės pasiūlymo grįžti dirbti į Šakius. Sutiko. Metus vadavo kolegę, vėliau dirbo Griškabūdyje, bet ir vėl viduje, kaip sako pašnekovė, petardos sproginėjo, norėjosi kurti kažką savo, tad taip ir gimė mintis kartu su seserimi Aurelija Juškiene, taip pat medike, tik dirbančia grožio srityje, Šakiuose įkurti odontologijos kliniką.  

„Visur, kur dirbau, man buvo labai gerai, bet norėjau kitokio lygio, norėjau suburti profesionalų kolektyvą, jaukią aplinką, kad atėjęs pacientas nejaustų odontologinės baimės, o pasijustų it namuose. Man labai gaila, kai žmonės važiuoja į Kauną tikėdamiesi, kad bus geriau, bet tokie patys specialistai dirba pas mus“, – sako „Rotušės odontologijos kliniką“, kuri veiklą Šakiuose vykdo jau penkti metai, įkūrusi L. Naujokaitė-Kazlienė.

Moteris džiaugiasi, kad kol kas užsibrėžtus tikslus pavyksta įgyvendinti su kaupu. Šiuo metu klinikoje dirba trys bendrosios praktikos gydytojos, iš kurių kiekviena specializuojasi tam tikroje srityje.

„Aš daugiausiai protezuoju ir darau estetinį plombavimą, bet negydau kanalų, nes turim puikią iš Kauno važinėjančią kolegę Dorą Gailienę, kuri specializuojasi būtent šioje srityje. Labai džiaugiuosi, kad prie komandos prisijungė ir vietinė gydytoja Aida Mikutaitienė, kuri puikiai sutaria su pacientais, gydo tiek vaikus, tiek suaugusius“, – apie suburtą kolektyvą pasakoja gydytoja ir tęsia, jog klinikoje dirba ir veido žandikaulių chirurgė Justina Stučinskaitė-Maračinskienė, kuri taip pat atvyksta iš Kauno, klinikoje atlieka implantacijas, dantų šalinimus, kitas chirurgines procedūras. Su ja L. Naujokaitė-Kazlienė susibičiuliavo studijų metais, jai asistuodavo operacijų metu.

Klinikoje dirba ir dvi burnos higienistės – Miglė Aleksaitė ir Agnė Legotaitė. Pastaroji baigusi ir solo profilaktikos kursus – siūlo pacientams ateiti ir išmokti valytis dantis vieno danties šepetėliu, nes pastebima, kad teisingai valytis dantis visgi moka tik vienetai.

„Jeigu visi teisingai valytųsi dantis, tai nebūtų karieso, nes tai liga. Be to, kai kurie žmonės galvoja, kad gydytojas sutvarkė, sudėjo dantis ir tai gydytojo problema, bet jeigu pacientas neprisižiūrės, nebendradarbiaus, tai mūsų įdėtas darbas nueis veltui“, – sako L. Naujokaitė-Kazlienė.

rotuses klinika kolektyvas2
Tad jos mėgstamiausi pacientai tie, kurie bendradarbiauja – klauso nurodymų, naudoja tarpdančių šepetėlius ir ateina pasitikrinti tik kažką pajutę, o profilaktiškai laiko pasitikrinti randa kas pusmetį.

„Kartais ateina ir būna tikrai verktina situacija, būna, kad reikia ir pilną burnos reabilitaciją daryti, viską tvarkyti. Žinoma, mes pasiskirstę darbais viską sutvarkome, tačiau geras rezultatas bus tik tada, kai žmogus bendradarbiaus – pasižiūrės, laikysis nurodymų, lankysis profilaktiškai“, – įsitikinusi gydytoja.

Savaime suprantama, kad klinikoje gydytojos dirba su šiuolaikiška ir modernia įranga, neseniai kolektyvą papildė ir periodontologė Eglė Stasiukonė.

Anot L. Naujokaitės-Kazlienės, teigiami atsiliepimai skatina nesustoti, tobulėti ir stengtis daryti dar geriau, pacientams pasiūlyti kompetentingų specialistų pažangias gydymo paslaugas.

Kalbėdama apie paslaugas, gydytoja informuoja, kad „Rotušės odontologijos klinika“ turi sutartį su Teritorine ligonių kasa, kuri kompensuoja protezavimą pensinio amžiaus žmonėms, neįgaliesiems ir vaikams iki 18 metų. Pavyzdžiui, jei pensinio amžiaus žmonėms ir neįgaliesiems kompensuojama 620 eurų ir dažniausiai žmonės apie tai žino, tai informacijos, kad kompensaciją (1900 eurų) gali gauti ir vaikai, žino retas.

„Aišku, gaila, kad orientuojamasi ne į profilaktiką, bet čia kita tema, tačiau tikrai kartais net šešiolikmečiai ar septyniolikmečiai turi taip stipriai pažeistų dantų, kad nieko nepadarysi, galima pagelbėti tik protezuojant, o tėvai to nežino, nors suma išties nemaža“, – sako L. Naujokaitė-Kazlienė.

Padidintą kompensaciją gali gauti ir senjorai, tačiau turi atitikti tam tikras sąlygas. Tad svarbiausia domėtis, skirti laiko sveikatai, o kai viskas pasiekiama ranka, tai daryti dar paprasčiau. Tada ir gydytojai gauna didžiausią grąža – laimingų žmonių šypsenas ar net kupinus dėkingumo laiškus.

rotuses klinika kontaktai








d-0391

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.