Vyrai kviečiami nebūti abejingi sveikatai

Nuo spalio 8 dienos Šakių rajone prasidėjo akcija „Išsaugokime vyrus”, kurios metu vyrai kviečiami profilaktiškai pasitikrinti dėl prostatos.

Tai nuo praėjusiųjų metų rudens po Lietuvos regionus pradėjusi keliauti mobilioji kraujo paėmimo laboratorija, kurioje rizikos grupės vyrams nemokamai atliekamas prostatos specifinio antigeno (PSA) kraujo tyrimas. Tai veninio kraujo tyrimas, kurio pagalba prostatos vėžys gali būti diagnozuojamas ankstyvoje jo vystymosi stadijoje.

Tyrimo rezultatai pranešami pirminės sveikatos priežiūros įstaigai, jei vyrai pageidauja, tyrimo rezultatai gali būti atsiųsti asmeniškai.

Medikai rekomenduoja parą iki tyrimo susilaikyti nuo lytinių santykių ir valandą iki tyrimo nevažiuoti dviračiu. Maistas tyrimo rezultatams įtakos neturi.

„Išsaugokime vyrus“ mobiliojoje kraujo paėmimo laboratorijoje nemokamai atliekamas PSA tyrimas rizikos grupės vyrams, tai yra 50-75 m. amžiaus vyrams, kuriems per paskutinius dvejus metus nebuvo darytas PSA tyrimas bei vyrams nuo 45 m., jei jų pirmos eilės giminaičiai sirgo prostatos vėžiu. Jei gyventojai norės kitų kraujo tyrimų, jie bus  atliekami pigiau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate nekilnojamojo turto rinką rajone?

klausimelis 05 31Jurgis iš Šakių:

Nesidomiu šia tema. Neteko nei parduoti, nei pirkti jokio nekilnojamojo turto. Jei Šakiuose trūksta nuomojamų butų ar įsigyti namų, tai, manau, reikia statyti naujus namus. Nežinau, kodėl mažai žmonės statosi naujų būstų. Iš kitos pusės, žmonės išvažiuoja iš rajono į platesnius vandenis. 

klausimelis 05 31 2

Vita iš Naudžių:

Mūsų kaime yra tuščių ir butų, ir namų, ir sodybų. Keturbučiai seni likę, juose yra ir socialinių būstų, kiti butus nori parduoti brangiai. Žmonės nenori eiti gyventi į kaimą, nėra čia kas veikti. Nors dabar asfaltą iki kaimo padarė. Vienas keturbutis visai tuščias, norėjo net nugriauti. Manevrus neseniai jame kareiviai darė. Sodybos apžėlusios, tris visai nugriovė ir vietą greičiausiai dirbama žeme pavers. Tiesa, vieną sodybą neseniai nusipirko. Bet daug į ją investuoti jau reikia.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px