Slavikų mokyklos pradinukai pasikartojo saugaus eismo taisykles

Slavikų pagrindinės mokyklos pradinių klasių moksleiviai atostogas pradėjo smagia Žaidimų dienos švente, kuri vyko gegužės 29 d. Slavikų laisvalaikio centre.
 
Šventė prasidėjo Slavikų pagrindinės mokyklos dramos būrelio vaidinimu „Skruzdėlytė atsiskyrėlė“, kurį režisavo G. Sniečkuvienė. Po spektaklio vaikams buvo pristatytas Slavikų seniūnijos bendruomenės centro vykdomas projektas „Eismo saugumas bendruomenėse 2015“.

Tai jau antrasis renginys, kuriame bendruomenė aktyvinama saugiai elgtis kelyje. Kartu su Slavikų seniūnijos bendruomenės centro pirmininke Renata Baltrušaitiene, Šakių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne Aušra Mockevičiūte bei Slavikų pagrindinės mokyklos mokytoja Judita Čereškevičiene šventės dalyviai  prisiminė pagrindines eismo taisykles, kaip reikia elgtis pėstiesiems bei dviratininkams. Taip pat sėkmingai atsakinėjo į viktorinos „Kelio ženklai“ klausimus.

Po viktorinos kiekviena klasė nupiešė bendrus piešinius saugaus eismo tema ir pristatė savo draugams. Kiekvienas šventės dalyvis, gavęs dovanų eismo saugumo tema knygelių, atvirukų bei liniuočių, parašė savo draugui linkėjimą artėjančių atostogų proga ir pasikeitė vienas su kitu.

Pradinukai ilgai netruko išspręsti kryžiažodį, kurio klausimai buvo sudaryti iš pasakų herojų vardų. Žinoma, atsakymas buvo pats geriausias – atostogos. Tad jas vaikai pradėjo smagiais žaidimais lauke. Paskutinis šventės akcentas – laimės balionėliai, kurie vaikams į rankas nusileido iš dangaus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.