Kolegos iš Turkijos žavėjosi Lietuvos gamta

Gegužės 31 – birželio 3 d. Slavikų pagrindinėje mokykloje lankėsi septyni mokytojai iš Turkijos, Balikesir miesto, Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi mokyklos. Tai jau antrasis vizitas įgyvendinant projektą „Bendravimas ir konfliktų sprendimo būdai“.  
 
Turkų susitikimas su Slavikų pagrindinės mokyklos bendruomene prasidėjo ekskursija po mokyklą. Po to jie stebėjo keletą Slavikų pagrindinės mokyklos mokytojų pamokų. Lygindami jas su darbu savo mokykloje, kur klasėse yra apie 30 mokinių, mokytojai iš Turkijos pastebėjo, kad mūsų mokiniai yra aktyvesni, dėl mažo mokinių skaičiaus klasėse turi daugiau galimybių dirbti komandose, diskutuoti.

Kartu su 8 klasės mokinais svečiai dalyvavo dailės projekte – ant vieno iš mokyklos pastatų  sienos paliko prisiminimą – turkišką motyvą. Ne mažesnį nei tapyba įspūdį jiems paliko ir mokyklos dramos būrelio vaidinimas apie meilę.

Slavikų pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę dalyvauti angliškoje – turkiškoje – lietuviškoje pamokoje, kurioje kolegos iš Turkijos pristatė savo šalį, surengė viktoriną. Turkai ir lietuviai pamokė vieni kitus susipažinimo frazių, dainų.

Mokytojos R. Konteikienė ir S. Mikelionienė pasistengė, kad svečiai pamatytų kuo daugiau gražiausių Lietuvos vietovių – supažindino su Zyplių dvaru, Panemunės, Raudonės ir Trakų pilimis, Nida, Kernavės piliakalniais. Daug kolegų pasigėrėjimo atodūsių sulaukė Nemunas, žalia gamta, grynas oras, ko svečiai pasigenda savo mieste.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px