Kūrybos paukštė „Varpe“ nutūpė jau devynioliktą kartą

meno dienos
Nuotr. Prie unikalaus kūrinio „Knyga“ dvi dienas plušėjo ne tik žymus floristas Marijus Gvildys (dešinėje), bet ir moksleiviai, mokytojai, Trečiojo amžiaus universiteto studentės.

Praėjusią savaitę Šakių „Varpo“ mokykloje vyko tradicinės Meno dienos, kuriose jau devynioliktą rudenį meniškai atsiskleisti skatinamas kiekvienas mokyklos narys. Moksleiviams talkino į svečius atvykę menininkai, abejingi neliko mokytojai, vietiniai kūrėjai, o penktadienį pasidžiaugta per savaitę sukurtais darbais.
 
Šiųmetinėse Meno dienose vyravo paukščių tematika, tad būtent jie figūravo didžiojoje dalyje darbų. Štai Mindaugo Pauliuko vadovaujami moksleiviai sukūrė netradicinius paukščius, kurie simbolizavo padidėjusį vartotojiškumą ir tokias problemas kaip karas Sirijoje, Krymo aneksija, branduolinis karas Šiaurės Korėjoje.

Didelio dėmesio sulaukė šalia mokyklos iš šakų sukurta „Knyga“, jos kūrybos procesui vadovavo žinomas Lietuvos floristas Marijus Gvildys. Jam talkino ne tik moksleiviai, technologijų mokytojas Sigitas Mockus, bet ir Šakių trečiojo amžiaus universiteto Menų fakulteto dekanė Vilma Frančiakienė su savo studentėmis Genovaite Dobilevičiūte, Valentina Antanaitiene, Dalyte Šauliene, Rūta Mickaitiene, Laimute Adomaitiene. Joms teko ne tik konstruoti, statyti bei pinti iš šakų, bet ir nešioti pagalius, braidyti po balas ir pajusti tikrąjį meno skonį. Entuziasčių neišgąsdino nei lietus, nei vėjas, nei sunkesni darbai. Apskritai prie unikalaus kūrinio studentės, mokytojai, moksleiviai bei floristas plušėjo porą dienų, o visas kūrybos procesas sugulė į meninį filmuką. Rezultatu liko patenkinti ir dalyviai, ir mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas. Jis pasidžiaugė, kad unikalus floristo sudiriguotas darbas atsirado ne bet kur, o Šakiuose prie „Varpo“.

Meno dienos, ko gero, jau neįsivaizduojamos be tokių svečių ir savo srities profesionalų kaip Jonas Daniliauskas, Lolita Rūgytė, Audronė ir Algimantas Vorevičiai, Vytautas Kaunas, floristė Daiva Bublaitienė. Talkino ir keramikai Ona ir Egidijus Šimatoniai, jaunosios dalininkės Indrė Siaurusevičiūtė, Justė Želionienė, Dovilė Stasiulytė. Meno dienose dalyvavo ne tik gausus būrys menininkų, bet ir technikų. Priklausomai nuo amžiaus moksleiviai tapė, užsiėmė floristika, grafika, audė, gamino vėjo malūnėlius, atliko aplikacijas.

Šiais metais į svečius buvo atvykę Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės, Klaipėdos rajono Veiviržėnų Jurgio Šaulio bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijų moksleiviai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.