Bibliotekoje duris atvėrė nauja edukacinė erdvė

edukacine erdve bibliotekoje
Nuotr. Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Kristina Lebedžinskienė įrodė, kad biblioteka – tai nėra tik knygos, tai įvairūs užsiėmimai, stovyklos ir mokymai.


Praėjusį penktadienį Šakių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje oficialiai atidaryta naujai įrengta edukacinė erdvė. Bibliotekos direktorė Kristina Lebedžinskienė pakvietė susipažinti su čia vykstančiomis veiklomis.
 
Edukacinė erdvė Šakių rajono viešojoje bibliotekoje atlaisvintame kabinete įrengta dar gegužės mėnesį. Pasak K. Lebedžinskienės, čia perkėlus VšĮ „Vaikystės akademija“ baldus, pradėtos teikti naujos bibliotekos paslaugos, skirtos ir vaikams, ir suaugusiems, – šeštadieniniai kūrybiniai užsiėmimai vaikams „Augu bibliotekoje“, bažnyčios edukaciniai užsiėmimai, biblioterapiniai renginiai, vasaros dienos stovyklos „Įdomioji biblioteka“.

„Biblioteka yra ne tik knygų išdavimas ir priėmimas, tai daug daugiau – įvairūs renginiai, užsiėmimai, stovyklos, mokymai tiek vaikams, tiek ir suaugusiems“, – kalbėjo bibliotekos direktorė, pabrėždama, kaip svarbu, kokie žmonės, be tėvų, yra šalia tavęs, kas deda plytas į tavo asmenybės pamatus.

K. Lebedžinskienė pasigyrė, kad jų edukacinėje erdvėje viešėjo ir Šakių cirko mokyklos pudeliukai. Čia vyko kaniterapijos užsiėmimai – vaikai, bijantys kalbėti prieš auditoriją, turėjo galimybę garsiai skaityti knygą šuniukui. Tai yra vienas iš terapijos būdų. Kuo daugiau tokių įdomių dalykų vyksta, tuo edukacinės erdvės patrauklesnės, žvilgsnis į pasaulį platesnis.

Rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis džiaugėsi, kad net atostogų metu čia darbuotojai neatsipalaiduoja, o savo erdves išnaudoja taip, kad būtų galima pamatyti, jog biblioteka yra ne vien tik knygos. Jis kvietė ir kitas rajono švietimo įstaigas pasekti bibliotekos pavyzdžiu ir vasaros atostogų laikotarpiu skirti didesnį dėmesį vaikams, užtikrindamas, jog palaikys visas tokias iniciatyvas, kurių metu vaikai gaus kitokį poilsį ir kitokį bendravimą.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.