Jaunimo forume – apie karjerą ir asmeninį tobulėjimą

jaunimo forumas
Nuotr. Lukšiuose susirinkęs jaunimas džiaugėsi įvairaus pobūdžio susitikimais, galimybe pabendrauti, kurti ir turiningai praleisti laiką.


Rugsėjo 14–16 d. Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje vyko antrasis Šakių rajono jaunimo forumas, kurį organizavo jaunimo organizacija „Apskritas stalas“. Per šešiasdešimt 8–12 klasių moksleivių iš rajono mokyklų bei gimnazijų klausėsi paskaitų apie karjeros planavimą, dalyvavo orientacinėse varžybose po Lukšių miestelį, kūrybiškai leido vakarus.
 
Forumas prasidėjo penktadienio popietę, suvažiavę dalyviai susiskirstė nedidelėmis grupelėmis ir pirmiausia susipažino. Vėliau visų laukė susitikimas su Gabrieliumi Liaudansku-Svaru, grupės „G&G Sindikatas“ įkūrėju ir lyderiu, kuris susirinkusiems pasakojo apie savo muzikinį kelią, hiphopą ir skatino jaunimą būti patriotais. O penktadienio vakarą forumo dalyviai pasklido po Lukšių miestelį, kur dalyvavo orientacinėse varžybose.

Šeštadienis prasidėjo mankšta gimnazijos stadione, o po pusryčių vyko paskaitos apie karjerą ir asmeninį tobulėjimą. Paskaitas vedė VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centro vadovė Jūratė Arštikaitienė, bibliotekininkė Inga Rutkauskienė bei psichologė Agnė Mišeikaitė.

Tą dieną forumo dalyviai dar susitiko su kriūkiečiu Modestu Matusevičiumi, šiuo metu gamtos mokslus kremtančiu Kembridžo universitete. Jaunuolis dalijosi mintimis apie tai, kaip reikia mokytis ir kaip pamėgti matematiką. Šeštadienis buvo skirtas ir kūrybiniams išbandymams. Vieni savo žinias pasitikrino protmūšyje, kitus Indrė Siaurusevičiūtė pamokė tapybos paslapčių, norintys galėjo nusipinti sau apyrankę. Vakarop jaunuolių laukė kūrybinės užduotys, kurias atliekant teko įsijausti į Raudonkepuraitės personažą, parodijuoti marozus ar pavaizduoti tobulą gyvenimą. Šeštadienis baigėsi diskotekoje.

Po kiekvienos dienos forumo dalyviai aptardavo prabėgusią dieną, vertindavo, kas patiko, o kas nepatiko, bendravo individualiai.

Sekmadienis buvo ramesnis. Forumo organizatoriai parengė anketą, kurią dalyviai užpildė. Taip siekiama išsiaiškinti dalyvių lūkesčius.

„Viliamės, kad jaunimui Lukšiuose patiko. Jau analizavome dalyvių anketas, kuriose beveik visi šimtu procentu žada dalyvauti ir kitais metais. Tiesa, šiais metais tikėjomės daugiau dalyvių, galbūt trys dienos yra daug. Esam tikri, kad jaunimui tokio formato renginių reikia“, – kalbėjo Šakių jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkė Judita Ambrasienė ir pridūrė, kad  renginį taip pat padėjo organizuoti Šakių „Žiburio“ gimnazijos gimnazistė Gustė Žukauskaitė ir 18 savanorių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.