Olimpiadoje – gausus būrys jaunųjų biologų

Sausio 18 d. vyko 52-osios Lietuvos 9–12 klasių mokinių biologijos olimpiados miestų ir rajonų etapas, kuriame aktyviai dalyvavo ir mūsų rajono moksleiviai.

Tarp devintokų geriausiai pasirodė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos pirmokas Faustas Šarkanas, surinkęs 41,5 taškų iš 90 galimų. Biologijos jį moko mokytoja Birutė Miščikienė. Antrąją vietą pasidalijo tos pačios gimnazijos moksleivė Emilija Jokymaitytė (mokytoja B. Miščikienė) ir Nojus Olekas iš Griškabūdžio gimnazijos (mokytoja Neringa Stravinskienė), pelnę po 38 taškus. Trečioje vietoje – Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos devintokė Deimantė Sutkutė (mokytoja Rita Murauskienė) ir Griškabūdžio gimnazijos pirmokas Deividas Rūškys (mokytoja N. Stravinskienė), surinkę po 36 taškus.
 
Tarp dešimtų klasių mokinių pirmąją vietą iškovojo Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrokė Arijana Bagdanavičiūtė, pelniusi 42 taškus iš 90 galimų ( mokytoja Laima Aštrauskienė). Antrąją vietą laimėjo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivė Emilė Kazlauskaitė, tik puse taško atsilikusi nuo nugalėtojos (mokytoja Meilutė Andriukaitienė). Trečiąją vietą užėmė Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrokė Adelė Antanaitytė (mokytoja L. Aštrauskienė), kurios sąskaitoje 39 taškai.

Tarp vienuoliktokų rajone triumfavo Griškabūdžio gimnazijos trečiokė Živilė Naujokaitytė, surinkusi 52,5 taško iš 120 galimų. Antroje vietoje – tos pačios gimnazijos mokinė Giedrė Mačiulaitytė, pelniusi 38,5 taško. Jas biologijos moko N. Stravinskienė. Trečiąją vietą užėmė Šakių „Žiburio“ gimnazijos trečiokas Liudas Balčiūnas, kurio sąskaitoje 38 taškai. Jo biologijos mokytoja L. Aštrauskienė.

Tarp abiturientų geriausias žinias pademonstravo Griškabūdžio gimnazijos ketvirtokė Augustė Girdauskaitė, surinkusi 46,5 taško iš 120 galimų (mokytoja N. Stravinskienė). Antrąją vietą laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis Tomas Ignatavičius (mokytoja L. Aštrauskienė), nuo laimėtojos atsilikęs 3,5 taško. Trečioje vietoje – Milena Povilaitytė iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos (mokytoja L. Aštrauskienė) ir Livija Sadauskaitė iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos (mokytoja Virginija Laugalienė), pelniusios po 41 tašką.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.