Projektas skirtingų šalių dalyvius atvedė į Šakius

erasmus varpe
Nuotr. Šakių „Varpo“ mokykloje vieši projekto „Asmenybės lavinimas per judriuosius žaidimus“ partneriai iš Airijos, Lenkijos, Slovėnijos, Graikijos, Prancūzijos ir Ispanijos.

Šakių „Varpo“ mokykla tęsia trejų metų Erasmus+ KA2 bendrojo ugdymo sektoriaus tarpmokyklinės strateginės partnerystės projektą „Asmenybės lavinimas per judriuosius žaidimus“. Trečiadienį į Lietuvą atvyko jį įgyvendinantys partneriai iš Lenkijos, Slovėnijos, Graikijos, Prancūzijos Ispanijos ir Airijos, kuri koordinuoja šį projektą.
 
Ketvirtadienio rytą susitikę Šakių „Varpo“ mokykloje, projekto partneriai kibo į darbus. Skirtingų šalių atstovai susitiko su mokyklos dramos studijos grupe ir 3–4 klasių mokiniais, vedė jiems pamokas, išradingai pristatė savo šalį.

Po pietų svečius savo kabinete priėmė rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis, trumpai pristatęs mūsų kraštą ir jo įžymybes. Didelį įspūdį svečiams paliko apsilankymas Šakių kultūros centre, kur galėjo stebėti Šakių cirko mokyklos artistų pasirodymą, trumpa ekskursija po Šakius ir, žinoma, vakaronė su mokyklos bendruomene. Čia kiekvienas rado bendrą kalbą, juos dominančią temą pokalbiams.

„Džiugu, kad į projektą aktyviai įsitraukė visa mokyklos bendruomenė, ypač mokiniai, surengę svečiams nuotaikingą koncertą, kur reikia, jiems vertėjavę“, – džiaugėsi projekto veiklas Šakių „Varpo“ mokykloje koordinuojanti mokytoja Daiva Mažeikienė.
Penktadienis – paskutinė projektinių veiklų diena, kurią planuojama pradėti įvairiomis dirbtuvėmis ir ekskursijomis po mokyklą bei jos prieigas. Tuomet projekto partneriai planuoja nuveiktų ir būsimų veiklų aptarimą. Jo metu kiekvienos šalies atstovai galės išsakyti savo mintis apie nuveiktus darbus, kaip sekėsi įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, ką ir kur reikėtų keisti ar tobulinti.

Be abejo, svečius numatyta supažindinti ir su lietuviška virtuve: mokyklos valgykloje jie galės paragauti šaltibarščių, cepelinų ir kitų mūsų tradicinių valgių, o Zyplių dvare įsikūrusiuose „Kuchmistruose“ – ir poniškosios virtuvės patiekalų. Taip pat nebus pamirštas ir kultūrinis pažinimas, projekto partneriams bus organizuotos ekskursijos po Kauną ir Vilnių, o šeštadienį jie turės galimybę pasivaikščioti po seniausią šalies kurortą – Druskininkus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.