Aptarė situaciją Žvirgždaičių skyriuje

Liepos 10 d. Švietimo įstaigų pertvarkos darbo grupės posėdyje buvo aptarta ir Griškabūdžio gimnazijos Žvirgždaičių pagrindinio ugdymo skyriaus, kuriame, sumažėjus vaikų skaičiui, šį rudenį būtų nekomplektuojamos 5 ir 7 klasės, situacija.
 
Pasak rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiojo specialisto Gintaro Demeniaus, šiandieninė situacija Žvirgždaičiuose nedžiugina: 5 klasėje yra trys, 6 klasėje aštuoni, 7 klasėje trys, 8 klasėje – aštuoni vaikai. Suformavus jungtines klases, 5 ir 7 klasių komplektą sudarytų tik šeši vaikai, todėl yra pasiūlymas nekomplektuoti šių klasių, o mokiniams pasiūlyti mokytis Griškabūdžio gimnazijoje arba ten, kur jie pageidaus.
 
Žvirgždaičių pagrindinio ugdymo skyriuje mokytis liktų mišri priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupė, jungtinė 1 ir 3 klasė (keturi vaikai), jungtinė 2 ir 4 klasė (septyni vaikai), atskira 6 klasė (aštuoni vaikai) ir atskira 8 klasė (aštuoni vaikai). G. Demenius pateikė siūlymą, kad po metų, kai išeis 8 klasė, Žvirgždaičiuose nebūtų formuojamos 5–8 klasės, nes dalykinėje sistemoje išlaikyti vieną 7 klasę būtų neracionalu. Tad visai realu, kad 2020 m. pagrindinio ugdymo skyrius būtų performuotas į pradinio ugdymo skyrių. Tokia situacija nebuvo numatyta pertvarkos plane.

Pasak Griškabūdžio gimnazijos direktoriaus Arūno Šalnaičio, ribinė situacija ir 6 bei 8 klasėse, nes jose mokosi po aštuonis mokinius, tad, jei rugsėjį ateitų bent po vieną mažiau, griūtų ir šie atskiri komplektai. Panašu, kad ateinančių mokslo metų pradžia gali atnešti daug staigmenų ne vienai rajono mokyklai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.