Juodasis scenarijus bendruomenės netenkina

strokiene liukaitiene
Dar ir pasibaigus švietimo įstaigų tinklo pertvarkos komisijos posėdžiui, Margarita Liukaitienė diskutavo su Sintautų mokyklos atstovais, pripažino juos suprantanti. Būtų keista, sakė ji, jei mokykla nekovotų už išlikimą, tačiau dabar viskas priklausys nuo to, ar atsiras nuolatinis vadovas. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį į posėdį rinkosi švietimo įstaigų tinklo pertvarkos komisija. Susitikimo tikslas gana formalus – trečiąkart paskelbus konkursą Sintautų mokyklos direktoriaus pareigoms užimti, reikia pataisyti liepos mėnesio sprendimą, kuriame po antrą kartą neįvykusio konkurso jau buvo numatytas scenarijus dėl mokyklos reorganizavimo. Visgi Sintautų mokyklos atstovus dėl galimų pokyčių įtikina ne visi argumentai.

Pasak posėdį pradėjusio komisijos pirmininko, vicemero Dariaus Jakavičiaus, kilęs ažiotažas bei nuskambėjęs aidas po liepos mėnesio tarybos sprendimo jam nebuvo malonus. Jis pabrėžė, kad rasti nuolatinį vadovą pastangos buvo dedamos tada, viliamasi jį rasti ir dabar. Konkursas vadovo pareigoms užimti turėtų įvykti vasario 25 d. Visgi jei atsitiktų, kaip įvardyta, juodasis scenarijus, kitos alternatyvos, kaip tik Sintautus reorganizuoti į Šakių „Varpo“ mokyklos skyrių, nėra.

Sintautų mokyklos direktoriaus pavaduotoja Irena Strokienė kalbėjo, kad jos neįtikina argumentai, jog „Varpo“ ir Sintautų mokyklos yra lygiavertės.

„Kodėl nebuvo jokios alternatyvos? Mes turime 15 devintokų. Kaimo mokyklai tai nėra mažai. <...> Kur tas mokyklų vienodumas? „Varpas“ yra aštuonmetė, mes dešimtmetė“, – sakė I. Strokienė ir laikėsi pozicijos, kad ne dabar, o tik po sujungimo būtų suvienodintos abi mokyklos, mat Sintautuose neliktų devintos ir dešimtos klasės.

Sintautų mokyklos direktoriaus pavaduotoja kėlė ir tą klausimą, kad jeigu sumažės krūviai mokytojams, gali iškilti grėsmė prarasti pagrindinių dalykų mokytojus, nes jiems tiesiog neapsimokės šioje mokykloje dirbti.

„Tai „Varpo“ mokyklos mokytojai tikriausiai ir užpildytų tas spragas“, – svarstė savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, į kurio pasakymą I. Strokienė reagavo retoriniu klausimu, o kodėl turi būti aukojami Sintautų mokytojai, mokiniai, kad šios dvi mokyklos būtų suvienodintos.

D. Aštrauskas teisinosi, kad ne jie tokias sąlygas sugalvojo, bet I. Strokienės bei kartu su ja posėdyje dalyvavusio mokyklos pavaduotojo ūkiui Raimondo Daniliausko vedėjo argumentai, buvo galima suprasti, neįtikino. Apskritai, sakė pavaduotoja, ji tik perduodanti tėvų žinutę, kad „Varpas“ tarp Sintautų vaikų apskritai nėra populiarus ir mokiniai, kai reikia rinktis, dažniausiai renkasi kitas mokyklas. Į „Varpo“ mokyklą, anot pavaduotojos, išėję vos keli mokiniai. R. Daniliauskas irgi mano, kad gali būti taip, jog vaikai pasiskirstytų – Veršių krašto galbūt rinktųsi Griškabūdžio gimnaziją, kiti – Kudirkos Naumiesčio ar Lukšių, „Žiburio“ gimnazijas.

Visgi diskusijos klausydamas D. Jakavičius ragino nesileisti į detales, kas būtų, jeigu būtų, ir kvietė labiau orientuotis, kad nuolatinis vadovas atsiras. I. Strokienė patikino, kad vienas kandidatas lyg ir yra, kitas galbūt nelabai realus, bet kyla grėsmė, ar bus spėta laiku su reikiamais dokumentais ir pan.

„Jeigu konkursas neįvyksta, tada renkamės vasario 26 dieną ir kalbamės, bet visi tikėkimės, kad trečias kartas nemeluos“, – kalbėjo D. Jakavičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.