„Varpe“ bus ne keturios, o penkios pirmokų klasės

Savivaldybės taryba pritarė, kad Šakių „Varpo“ mokykloje nuo rugsėjo būtų komplektuojamos penkios, o ne keturios pirmos klasės.


Nors sprendimas dėl klasių komplektų buvo priimtas balandį, tačiau tada buvo skaičiuojama, kad pirmokų mokykla planuoja turėti 78, o birželio 7 d. mokyklai jau buvo pateiktas 101 prašymas priimti į pirmą klasę. Prieš priimant sprendimą tarybos nariai diskutavo, kaip galėjo susiklostyti tokia situacija ir ar dėl tokio sprendimo nenukentės kitos rajono mokyklos. Panašu, kad taip nutikti gali, nes, kaip tarybos posėdžio metu patikslino Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, šiuo metu „Varpe“ jau yra keli prašymai iš Sintautų, tad sunku prognozuoti, kiek pirmokų Sintautuose liks rudenį ir ar susiformuos atskira klasė. Pasak D. Aštrausko, jeigu mokykloje liks mažiau nei aštuoni pirmokai, tada galėtų būti jungtinė klasė, tačiau, kaip svarstė Edgaras Pilypaitis, neaišku, ar tėvai, sužinoję, kad pirmokėliai būtų ugdomi jungtinėje klasėje, irgi nesiimtų tam tikrų žingsnių. Tačiau niekas tėvams vaikus leisti į vieną ar kitą rajono mokyklą uždrausti negali, juolab jei neprašo pavėžėti, o konkretūs skaičiai susidėlios tik naujais mokslo metais, mat yra ir tokių pavyzdžių, kai prašymai priimti į mokyklą atsiranda ir paskutinę vasaros dieną...

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px