Regione rajono garbę gins du skaitovai ir meninė kompozicija

Į rajoninį meninio skaitymo konkursą gausiausias skaitovų būrys atvyko iš Šakių „Varpo“ mokyklos. Juos paruošė mokytojos Vilija Meškaitienė (trečia iš dešinės) ir Rasa Vensienė (antra iš dešinės). „Varpo“ mokyklos nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko rajoninis meninio skaitymo konkursas, kuriame komisijos verdiktui buvo pateikta 17 skaitovų pasirodymų ir viena meninė kompozicija.
 
Konkurso vertinimo komisija, kurią sudarė režisierė Vaida Brazaitienė, mokytoja Rasa Bublaitienė, kalbos tvarkytoja Rimutė Grušienė ir bibliografė Ingrida Jonuškienė, turėjo gerokai pasukti galvas, kuriems skaitovams skirti prizines vietas.

Jaunesniųjų (5–8 klasių) amžiaus grupėje dalyvavo 12 moksleivių. Pirmą vietą laimėjo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos septintokas Kajus Petrauskas (mokyt. Danutė Balčiūnienė), išraiškingai perskaitęs ištrauką iš Vytauto Račicko knygos „Šokoladas iki pirmadienio“. Antrą vietą pasidalino Griškabūdžio gimnazijos septintokė Urtė Štrimaitytė (mokyt. Lina Martūnienė) su Unės Kaunaitės „Laiškai Elizai“ ir Šakių „Varpo“ mokyklos aštuntokė Vasarė Balaišytė (mokyt. Rasa Vensienė), konkursui pristačiusi Kazio Borutos „Baltaragio malūną“. Trečios vietos skirtos Lukšių Vinco Grybo gimnazijos penktokui Vyteniui Zaicui (mokyt. Karolina Grockienė), pasirodžiusiam su Broniaus Bušmos apysakos „Strazdanota vasara“ištrauka ir Šakių „Varpo“ mokyklos šeštokei Jonei Bataitytei (mokyt. Vilija Meškaitienė), pasirinkusiai detektyvinę Daivos Vaitkevičiūtės apysaką „Trise prieš mafiją“.

Vyresniųjų skaitovų (I–IV gimnazijos klasių) grupėje nugalėtoja tapo Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokė Ugnė Štrimaitytė (mokyt. R. Bublaitienė), sužavėjusi fragmentais iš Lauros Sintijos Černiauskaitės esė knygos „Džiaugsmynas“. Antroje vietoje liko Griškabūdžio gimnazijos antrokė Miglė Marchertaitė (mokyt. L. Martūnienė), perskaičiusi Ignės Zarambaitės knygos „Juodavandeniai“ ištrauką, trečioje – Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ketvirtokas Tautvydas Bendžius (mokyt. Jolita Zokienė), komisijai pateikęs ištrauką iš Mariaus Repšio knygos „Heraklis“.

Vienintelė Šakių „Varpo“ mokyklos kompozicija „Bala nematė“, sukurta pagal Violetos Palčinskaitės ir Sigito Gedos eilėraščius, be konkurencijos pateko į kitą etapą. Ją atliko 6–8 klasių mokiniai J. Bataitytė, Miglė Bartkutė, Smiltė Adomaitytė, Dija Zabramskaitė, Luknė Unguvaitytė, Goda Majauskaitė, Ričardas Merkeliūnas ir Veronika Tarnauskaitė (mokyt. V. Meškaitienė). Kartu su jais rajono garbę regioniniame  meninio skaitymo konkurse, kuris vyks kovo 16 d. Šakių „Varpo“ mokykloje, gins ir pirmąsias vietas užėmę moksleiviai K. Petrauskas ir U. Štrimaitytė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.