Gelgaudiškio dienos centrui – vieneri

ropeGintarė MARTINAITIENĖ
 
Rodos, visai neseniai Gelgaudiškio specialiosios mokyklos Neįgaliųjų dienos užimtumo centras atvėrė duris, o ketvirtadienį jau paminėjo savo pirmąjį veiklos gimtadienį, pasidžiaugė nuveiktais darbais, pasiektais rezultatais.
 
Nuotr. Centro lankytojai susirinkusiems svečiams gimtadienio proga pristatė nuotaikingą spektaklį „Ropė“.
 
Mokyklos direktorė Birutė Navikienė prisiminė, kad veiklos pradžioje į daug ką visas kolektyvas žiūrėjo šiek tiek baugščiai, nedrąsiai, tačiau net nepajuto, kaip prabėgo vieneri metai. „Visi gyvename draugiškame būryje, dirbame kiekvienas pagal pajėgumą ir norą“, - teigė direktorė. Visiems suprantama, kad centrą lankantys neįgalieji reikalauja ypatingos priežiūros, išskirtinio dėmesio, tad su jais nuolat dirba trys centro darbuotojos: Oksana Simanavičienė, Rasa Sebestijonienė ir Edita Butkuvienė. Tad būtent joms, nuolat besistengiančioms, kad centro lankytojai jaustųsi lyg namuose, ir buvo išsakyti didžiausi padėkos žodžiai, įteikti gėlių žiedai. Pasak B. Navikienės, centrą norėtų lankyti ir daugiau neįgaliųjų, tačiau neužtenka turimų pajėgų, kad norintieji būtų surinkti iš tolimesnių vietų ir atvežti į Gelgaudiškį. „Norėtume daugiau kineziterapijos, sporto užsiėmimų, sveikatinimo programų, tačiau nors ir norime daugiau visko suteikti, viskas atsiremia į pinigėlius“, - pripažino mokyklos direktorė.

Su nuo ryto iki vakaro centre esančiais neįgaliaisiais specialistės stengiasi kuo turiningiau bei prasmingiau praleisti laiką, tad kuria įvairius rankdarbius, sportuoja, dalyvauja įvairiuose konkursuose. Stengiamasi skatinti centro lankytojų savarankiškumą, saviraišką, kūrybiškumą, toleranciją ir kitas savybes. Ateityje, pasak O. Simanavičienės, norima labiau orientuotis į sportinę veiklą, organizuoti daugiau išvykų, bendrauti ir bendradarbiauti su kitomis, panašią veiklą vykdančiomis organizacijomis.

Pirmojo gimtadienio proga centro lankytojai susirinkusiems svečiams pristatė spektaklį „Ropė“, taip atskleisdami ir savo aktorinius gebėjimus. Svarbiausia, kaip daugelis pastebėjo, kad iš neįgaliųjų akių matosi, jog jiems gera, jie jaučiasi savi ir nesuvaidintai, nuoširdžiai džiaugiasi tuo, ką daro bei ką dovanoja kiti. Kadangi kiekvienas lankytojas centre turi tam tikras pareigas ir čia atsiskleidžia kiekvieno polinkiai, pagal tai visiems neįgaliesiems buvo įteikti specialūs diplomai. Vieni buvo pripažinti dailininkais, ūkvedžiais, kiti - raštininkais ar dailiųjų rankelių savininkais. Padėkos raštus centro bendruomenė įteikė ir aktyviausiems tėveliams.

Tėvai taip pat neliko skolingi. Jie dėkojo už galimybę gyventi, prisikelti ir pabusti iš letargo, nes tik į centrą išleidę savo neįgalius vaikus tėvai gali skirti laiko sau. Dėkingumą išsakė ir darbuotojoms, kurios jų vaikams dovanoją dėmesį, rūpestį, švelnumą. „Mamytės, neverkim, nesiučykim, nes jie nuostabūs vaikai“, - teigė vieno iš centro lankytojų mama.

Pirmojo gimtadienio proga produktyviai dirbantį centrą sveikino Šakių neįgaliųjų užimtumo centras, Jurbarko sutrikusio intelekto centras, savivaldybės linkėjimus bei sveikinimus išsakė Socialinės paramos skyriaus specialistė Daiva Pilypaitytė.

Po oficialios dalies buvo suteikta galimybė apžiūrėti centro patalpas, sukurtus centro lankytojų darbus, pabendrauti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.