Būkime saugūs kelyje

Tokiu šūkiu lapkričio 10 dieną Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centre prasidėjo renginys, skirtas saugumo kelyje prevencijai. Jis vykdomas pagal tęstinį projektą „Būkime saugūs kelyje“, kuriam vadovauja specialioji pedagogė Gileta Jurkšienė.
 
Šįkart į svečius pas Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro auklėtinius atvyko Šakių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus prevencijos poskyrio pareigūnė Aušra Mockevičiūtė, bei projekto „Savanoriai – žmonių saugumui“ dalyvės G. Zokaitė, E. Kudirkaitė, D. Balčiūtė bei J. Žukaitytė. Merginos su I- os ir II- os auklėjamosios grupės mokiniais dalyvavo draugiškose sportinėse varžybose, saugaus eismo estafetėse, viktorinoje bei kitose rungtyse.

Policijos pareigūnė egzaminavo susirinkusiuosius, kodėl negalima žaisti gatvėje, kur ir kaip reikia pereiti gatvę, nuo kelerių metų galima važinėti dviračiu gatvėse ir keliuose, kur vaikai turi sėdėti automobilyje, kam reikalingas atšvaitas, kaip ir kur jis naudojamas. Už teisingus atsakymus visiems buvo įteiktos dovanėlės - Šakių rajono Policijos komisariato ir VĮ „Marijampolės regiono keliai“ įsteigti prizai: piešimo reikmenys, atšvaitai, liemenės su šviesą atspindinčiais elementais, knygutės, skirtukai, atvirutės saugaus eismo tema, krepšinio kamuoliai.

Pasak G. Jurkšienės, smagiai praleista naudinga ir labai reikalinga popietė suteikė mokiniams naujų žinių ir supratimo, kaip saugoti save ir savo draugą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px