Kriminalai (2015-01-06)

Davė kyšį
Gruodžio 29 dieną, apie 12.10 val., vyras, gimęs 1966 m., gyvenantis Šakiuose, J. Basanavičiaus g., vengdamas administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, Kelių policijos skyriaus patruliams davė 400 litų kyšį.

Dingo vyras
Gruodžio 28 dieną gautas pranešimas, kad apie 9 val. iš namų, esančių Lekėčių seniūnijos Lekėčių kaime, išėjo ir iki šiol negrįžo psichikos negalią turintis vyras, gimęs 1958 metais. Vyras yra apie 174 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo. Buvo apsirengęs rudos spalvos dirbtinio kailio puskailiniais, avėjo pilkos spalvos kostiumines kelnes, juodos spalvos vasarinius sportinius batus, ant galvos  buvo užsidėjęs megztą juodos spalvos su baltais ir raudonais dryžiais kepurę. Šiuo metu dingusiojo buvimo vieta nėra žinoma.

Įsibrovė į sodybos pastatus
Gruodžio 29 dieną gautas kauniečio, gimusio 1969 m., gyvenančio R. Kalantos g.,  pranešimas, kad apie 15 val.  atvykęs į jam priklausančią sodybą, esančią Lekėčių seniūnijos Šėtijų kaime, pastebėjo, kad pro duris įsibrauta į sodyboje esančio svirno patalpas, iš kurio pavogtas ,,Fiskars“ firmos kirvis. Taip pat pro duris įsibrauta į sodyboje esančios klėties patalpas, tačiau iš ten niekas nepavogta. Bandyta įsibrauti ir į gyvenamąjį namą, rūsio patalpas ir gyvenamąjį vagonėlį, tačiau į šių patalpų vidų nepatekta, niekas iš ten nedingę. Dar pastebėta, kad sugadinti trys judesio davikliai su lempomis, kurie buvo pritvirtinti prie rūsio, minėto vagonėlio ir lauko tualeto. Nuostolis - 500 litų.

Rastas negyvas žmogus
Gruodžio 31 dieną gautas pranešimas, kad savo namuose Šakiuose, Kęstučio g., rastas miręs vyras, gimęs 1944 m. Pirminės apžiūros duomenimis, kūnas be išorinių smurto žymių. Mirties priežasčiai nustatyti kūnas pristatytas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie LR TM Jurbarko ekspertinį poskyrį.

Pavogė automobilį
Sausio 1 dieną iš gyvenamos sodybos kiemo pavogtas UAB „Juodgiris“ priklausantis automobilis „VW Golf“, 1987 metų gamybos, kuris iš VĮ „Regitra“ išregistruotas. Automobilis buvo nerakintas, rakteliai palikti užvedimo spynelėje, o automobilio salone daiktų dėtuvėje buvo transporto priemonės registracijos liudijimas. Nuostolis - 400 eurų.

Apvogė ir sumušė
Sausio 1 dieną, apie 18 val., 1963 m. gimęs vyriškis, gyvenantis Kidulių seniūnijos Palankinės kaime, sugrįžęs į namus pastebėjo, kad išlaužus gyvenamojo namo durų spyną buvo įsibrauta į jo gyvenamąjį namą. Kidulietis netikėtai susitiko su dviem vyrais, išeinančiais iš jo namų, kurie  nešėsi jam priklausantį televizorių THOMSON. Šie asmenys sumušė sutiktą namų šeimininką. Pastarajam Šakių ligoninėje diagnozuotas veido sumušimas su poodine kraujosruva aplink kairę akį ir nosies sumušimas. Nuostolis - 214 eurų. Vienas įtariamasis, gimęs 1987 m., sulaikytas.

Sumušė pažįstami
Sausio 1 dieną, apie 18 val., gautas pranešimas iš Šakių ligoninės, kad į priėmimo skyrių pristatytas 1982 m. gimęs vyriškis, gyvenantis Kriūkuose, kuriam diagnozuota galvos sumušimas, stuburo kaklinės dalies sumušimas, daugybiniai kairio peties, nugaros, krūtinės ir dešinio žasto sumušimas, girtumas. Vyras paguldytas į stebėjimo palatą. Apklausiamas nukentėjusysis nurodė, kad sausio 1 -ąją, apie 16 val. 30 min., jį namuose sumušė du pažįstami asmenys.

Rado negyvą tėvą
Sausio 1 dieną, apie 21 val. 50 min., sūnus, gimęs 1969 m., atvykęs į namus, esančius Šakiuose, Šaulių g., rado mirusį savo tėvą (gim. 1945 m.). Apžiūrint lavoną išoriškai buvo matyti sena mėlynė po dešine akimi, sena žaizda nosies srityje bei nubrozdinimas  kaktos srityje.

Suniokojo pirtį
Sausio 1 dieną, apie 21 val. 14 min., gautas pranešimas iš Šakių ligoninės, kad į priėmimo skyrių pristatytas neblaivus vyras, gimęs 1987 m., gyvenantis Gelgaudiškio seniūnijos Dabitų kaime, kuriam diagnozuotas veido sumušimas ir daugybiniai nubrozdinimai. Nukentėjusysis nurodė, kad sausio 1-ąją, apie 16 val. 30 min., pirtyje, esančioje jo gyvenamos sodybos teritorijoje, kilusio konflikto metu jį sumušė keturi iš matymo pažįstami asmenys, nuo kurių jis pabėgo. Sugrįžęs rado išdaužytus gyvenamojo namo lango stiklo paketą bei tris pirties langus. Nuostolis - 250 eurų. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.