Byloje liko tik baigiamosios kalbos

Kauno apygardos teisme trečiadienį buvo svarstoma savo septynių mėnesių sūnelį Šakių rajone į šulinį įmetusios 20-metės K. A. baudžiamoji byla.

Posėdžio metu buvo apklaustas kaltinamosios tėvas Ž. A., jos vaikelį išgelbėjęs kaimynas Algimantas Brazaitis, kiti vietos gyventojai.

Klausydamasi A. Brazaičio pasakojimo kaltinamoji teismo salėje apsiverkė. Ji prisipažino įvykdžiusi kraupų nusikaltimą, tvirtino, jog dėl to labai gailisi. Kitas posėdis įvyks sausio 31d. Byloje liko tik pasakyti baigiamąsias kalbas. Jaunai moteriai gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Nuosprendžio ji laukia nesuimta. K. A. prisipažino labai bijanti atsidurti kalėjime. Prieš pat vieną teismo posėdį ji jau buvo pabėgusi.
 
Motina kūdikį į ledinį vandenį įmetė 2016 m. vasarį. Jos tėvas tuo metu buvo išvykęs į darbą. A.Brazaitis – pirmas žmogus, pas kurį šaukdama, kad nužudė vaiką, atlėkė K. A. Kaimynas suspėjo laiku išgriebti kūdikį. Vyriškis mokėjo taisyklingai atlikti dirbtinį kvėpavimą, o atgaivintą vaikelį skubiai perdavė medikams. Mažylis liko gyvas.

Pasak K. A. advokatės Angelės Fominienės, nepaisant padaryto sunkaus nusikaltimo, ji prašysianti teismo neskirti realios laisvės atėmimo bausmės – į depresiją puolusiai jaunai moteriai kalėjimas gali tik dar labiau pakenkti. Anot advokatės, drastišką poelgį lėmė skurdas, vienatvė, emociniai išgyvenimai: „Mama pamaitino kūdikį, aprengė ir įdėjo į šulinį ant nugaros.“

K. A. prieš nusikaltimą gyveno kartu su savo tėvu. Dabar ji įsikūrė pas savo motiną. Berniukas šiuo metu auga Šakių vaikų globos namuose, motinai prie jo artintis uždrausta. Prieš incidentą K. A. patyrė nemažai bėdų: ją paliko kūdikio tėvas, draugė jos vardu prisiėmė greitųjų kreditų. Jauna moteris ne tik jautėsi vieniša, bet ir kentė skurdą, buvo emociškai išsekusi, ją neigiamai paveikė ir tėvų skyrybos. Skaudžiai K. A. išgyveno ir broliuko nelaimę prieš šešerius metus. Vos trejų metų berniuką prižiūrėjo K. A., kai jis įbrido į tvenkinį ir ėmė skęsti. Mat mergina nusprendė trumpai padėti bulves kasantiems namiškiams. Mažylį pavyko išgelbėti. Jį buvo ištikusi koma.

K. A. pripažinta pakaltinama ir bus teisiama, kitaip nei du vaikus šulinyje šių metų pradžioje paskandinęs 37 m. Aurelijus Beras iš Saviečių kaimo (Kėdainių r.). Jis šiuo metu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.