Chuliganai nusitaikė į naujus miesto suoliukus

suoliukai sulauzyti
Per pastarąsias dvi savaites J. Lingio parke, prie krepšinio aikštelės, paežerėje, pasiesartyje chuliganai įsisuko niokoti naujus suoliukus – devyniolikai suoliukų visiškai nulaužtos jų metalinės atramos, kurios laikė medinį nugaros atlošą. K. Dovydaitienės nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Vasaros viduryje Šakių miesto centre, parkuose, pasiesartyje atsirado daug naujų suolelių, kad gyventojams iš tiesų būtų patogu ir gera miesto rekreacinėse zonose. Deja, nauji suoleliai jau užkliuvo chuliganams – pastarosiomis savaitėmis suniokoti net devyniolika suoliukų J. Lingio parke, pasiesartyje ir paežerėje prie naujai ten įrengtų treniruoklių.
 
Šakių miesto centras yra tvarkomas keliais etapais savivaldybei įgyvendinant infrastruktūrinį projektą, apie kurį jau ne kartą esame rašę. Šiuo projektu dabar itin didelis dėmesys skiriamas miesto paežerės, J. Lingio parko atnaujinimui – šią vasarą šiose vietose prie pėsčiųjų takų atsirado daug naujų suolelių. Seniūnas Dalius Jasevičius sako, jog suolelius buvo stengiamasi įrengti dar iki miesto šventės, t.y. liepos 6 dienos. Deja, praėjusią savaitę seniūniją pasiekė žinia, kad keli nauji suoliukai sugadinti. Praktiškai nulaužta nugaros atramos medinė dalis, kurią laikė tvirtas metalas. Trys taip suniokoti suoliukai rasti J. Lingio parke, vienas paežerėje, o kitas apgadintas suoliukas rastas dar po kelių dienų irgi pačiame parke. Tačiau pirmadienio rytą seniūną pasiekė dar nemalonesnė žinia – savaitgalį paežerės parke suniokota dar dvylika suoliukų. Du suoliukai suniokoti ir pasiesartyje. Visų suolelių niokojimo braižas toks pats – nulaužti mediniai atlošai, kurie buvo pritvirtinti metaline konstrukcija. Paežerės parke suolelius dar, regis, savaitgalį bandyta ir padegti – kai kur matėsi deginimo žymės.

 Pirmadienio ankstų rytą į parką atskubėjo ne tik seniūnas, bet ir miesto projektą kuruojantis savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus architektas Mantas Paketuris, savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius bei Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis. Savivaldybės atstovai vietoje apžiūrėjo situaciją, tarėsi, kaip panaudoti suniokotų suolelių detales ir lūkuriavo, kol į vietą atvyks policijos ekipažas.

Sekmadienį apie suniokotus miesto suoliukus socialiniame tinkle „Facebook“ informacija jau dalinosi aktyvūs rajono gyventojai. Savivaldybės atstovai susisiekė su informaciją „Facebook“ platinusiais asmenimis, kad išsiaiškintų, gal jie apie šiuos įvykius turi vertingos informacijos.

Seniūnas D. Jasevičius jau ryte organizavo seniūnijos darbuotojus, išvežė sulaužytus suoliukus ir sakė žiūrės, ar juos įmanoma sutvarkyti. Administracijos direktorius D. Grincevičius patikino, jog suoleliai parkuose vėl atsiras. Ketinama užsakyti naujas metalines kojas. Suolelių mediena yra likusi sveika. Kol kas tikslūs nuostoliai nebuvo suskaičiuoti, tačiau vienas toks naujas suolelis savivaldybei atsiėjo po 300 eurų.

Akylesni gyventojai yra ir anksčiau yra pastebėję, jog suoliukai niokojami ir pasiesartyje prie naujo pėsčiųjų-dviračių tako – jie tušinuku apipaišyti įvairiais užrašais. Šaltiniai teigia, jog tokia „saviveikla“ vakarais užsiima paaugliai, kuriuos čia pastebi bevaikštinėdami miesto gyventojai.

Savaitgalį suniokotų suoliukų nuotraukomis „Facebook“ besidalijantys šakiečiai piktinosi ir neslėpė apmaudo dėl negebėjimo saugoti turto, siūlė įrengti vaizdo stebėjimo kameras, o radus vandalus – iš jų išsireikalauti padarytą žalą.

Savivaldybė dėl jos turto suniokojimo kreipėsi į policiją, ši dėl svetimo turto suniokojimo jau pradėjusi tyrimą. Taip pat prašoma ir gyventojų pagalbos: kurie ką nors matėte ar žinote, kas Šakių mieste suniokojo suoliukus, praneškite apie tai pareigūnams arba Bendruoju pagalbos numeriu 112.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.