Ugnis į turtą kėsinosi jau trečiąkart šiais metais

Pirmosiomis savaitės dienomis ugniagesiai gelbėtojai, gavę pranešimus apie apdūmintas patalpas bei degančią katilinę, net du kartus skubėjo į Lekėčių seniūniją.

Spalio 24 d. pavakarę buvo gautas pranešimas, kad Lekėčiuose, Kauno g. 1 esančiame daugiabutyje, pirmajame aukšte jaučiamas dūmų kvapas.
 
Į įvykio vietą atskubėjus ugniagesiams gelbėtojams paaiškėjo, kad bute prisvilo maistas ant viryklės, patalpos lengvai uždūmintos. Ugniagesiai išvėdino patalpas.

„Apmaudu, kad per visą daugiabutį įrengti vos keli dūmų detektoriai“, – situaciją komentavo Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Rolandas Pavalkis.

Kitą dieną 18.54 val. ugniagesiai gelbėtojai vėl skubėjo į Lekėčius, buvo gautas pranešimas, kad Lekėčių sen. Jančių k. Šakių g. dega pagalbinis pastatas (4x3).

Į įvykio vietą atvykus ugniagesiams, degė gėlių šiltnamio katilinė. Katilinė buvo medinė, perdengimas medinis, stogas dengtas polietileno plėvele.

Gaisro metu išdegė 6 m² katilinės lubų ir 2 m² sienos. Šiltnamis (30x12 m) gaisro metu nenukentėjo.

Pasak R. Pavalkio, galimai gaisro priežastis yra dūmtraukio įrengimo ir jo eksploatavimo taisyklių pažeidimas. Gėlininkai iš katilinės šildė gėlių šiltnamį.

Priminsime, kad į šio Jančių kaimo gyventojo turtą ugnis šiais metais kėsinasi jau trečią kartą: šioje sodyboje gaisras kilo vasario mėnesį, tada sudegė šiltnamis su daigais, o birželio mėnesį, įsiplieskus gaisrui, ugnis suniokojo ūkinį pastatą ir jame buvusią buitinę techniką, šiltnamio vamzdžius, įvairius įrankius bei kitus namų apyvokos daiktus.

Tą pačią dieną per pietus ugniagesiai gelbėtojai talkino greitosios medicinos pagalbos darbuotojams išnešant ligonį iš ketvirto aukšto daugiabučio namo, esančio Vytauto g. 21, ir įkeliant jį į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.