Atšalus orams padaugėjo liepsnojančių kaminų

Atšalus orams ypač padaugėjo iškvietimų dėl netvarkingų krosnių ir dūmtraukių, tai ypač kelia nerimą Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistams.

Gruodžio 7 dieną, penktadienį, gautas pranešimas, kad Piesčių kaime, Kriūkų seniūnijoje, dega piliečiui J. M. priklausantis gyvenamasis namas. Atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad dūmtraukyje dega suodžiai. Likviduojant gaisrą išardyta perdanga, nes buvo pradėjusios smilkti sienos konstrukcijos. Tą pačią dieną ugniagesiai iškviesti ir į Jurgeliškių kaimą, Lekėčių seniūniją. Pranešta, kad liepsnoja G. P. gyvenamasis namas, tačiau ir čia gaisras kilo nuo kamino ir užsidegė perdanga. Gaisro metu išdegė apie du kv. M. perdangos bei apdegė 1 kv. m. sienos.

Gruodžio 8 dieną gauti du iškvietimai apie neva Ritinių ir Būblelių tvenkiniuose prišalusias gulbes, tačiau nė vienas iš paukščių nebuvo prišalęs, tad sunerimę gyventojai pagalbą kvietė tuo neįsitikinę.

Gruodžio 8 dieną dūmtraukyje smilko suodžiai Jaunimo gatvėje, Kiduliuose, kitą dieną – Mokyklos gatvėje, Barzduose.

Gruodžio 9 dieną, apie 19 val., gaisras kilo Aušros gatvėje, Šakiuose, gyvenamojo namo rūsyje. Degė darbastalis, buvo uždūmintos patalpos. Įtariama, kad nelaimė galėjo kilti dėl netvarkingos elektros instaliacijos. Įvykis tiriamas.

Tą pačią dieną ugniagesiai skubėjo į Patašinės kaimą, Griškabūdžio seniūniją, kur taip pat degė dūmtraukis.

Specialistai įspėja gyventojus, kad šie susirūpintų dūmtraukių priežiūra ir saugiai elgtųsi su krosnimis, kitais prietaisais. Praėjusios savaitės įvykiai liudija, kad dėl netvarkingų ir neprižiūrėtų dūmtraukių ypač padaugėjo iškvietimų, tad baiminamasi, kas bus toliau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px