Išskirtinė kava išskirtinai tik Girėnų degalinėje!

balandis domas
Nuotr. Kavos čempionatų teisėjas, šios srities profesionalas Domas Balandis rekomenduoja degalinėje gaminamos kavos paragauti visiems, kad suprastume, koks yra kokybiškos kavos skonis.


Tokių kavos aparatų, koks šiuo metu yra Girėnų kaimo degalinėje, Lietuvoje vos keletas, nekalbant apie rajoną. Čia gaminama kava išskirtinė ir itin kokybiška – tą patvirtina ir įvairių kavos čempionatų teisėjas, šios srities profesionalas Domas Balandis.
 
„King coffee Service“ pardavimų vadovas  D. Balandis sako, kad bet ko nerekomenduotų, tačiau Girėnų degalinėje neseniai įrengtu šveicarų gamybos kavos aparatu „Eversys e2m“ jis pasitiki, o aparato gaminamą kavą pristato su malonumu.

„Ne gėda pristatyti tokią kavą, nes ji tikrai gera“, – patikina kavos specialistas.

Vardindamas aparato privalumus D. Balandis išskiria ne tik technologinę aparato pusę, bet ir ką dėl tų technologijų gali pajusti vartotojas. Pavyzdžiui, pieną aparatas gali suplakti daug geriau nei daugelyje kavinių, o kavos puta čia yra „minkšta bei kreminė“ – tokia, kokia iš tiesų turėtų būti.

„Ji tiesiog teisinga, nes puta kavose su pienu yra ne dėl vaizdo, o tam, kad burnoje jaustųsi šilkinis, subalansuotas skonis“, – patikina žinovas.

Tokios kavos, kokią gamina aparatas, nenusipirksi jokioje parduotuvėje, nes pati kava gaminama išskirtinai tik vienam degalinių tinklui, tad išskirtinai ir šio tinklo klientui. Skrudinama ji Latvijoje pagal poreikį ir vartotoją visada pasiekia itin šviežia.

Kalbant apie pačias kavos rūšis, kurias galima nusipirkti Girėnuose esančioje degalinėje, galima paminėti, kad siūloma espreso, juoda, kava su pienu, kapučino, latte ir flat white (tai dvigubas espreso su pienu arba paprasčiau – stipresnė kapučino).

„Tai baziniai gėrimai, nes nemanome, kad esmė kiekyje. Kai žaidžiame su puodelių dydžiais ir rūšių pasirinkimais, tai labiau marketingo, bet ne kokybės dalykai. Mums svarbi kokybė“, – akcentuoja D. Balandis.

Pačiame aparate nėra ir kakavos gėrimų, tačiau juos siūlo šalia stovintis kitas aparatas. Galima paskanauti riešutinio arba pieniško šokolado arba tiesiog šokoladinio gėrimo.

Visus aparatuose gaminamus gėrimus galima nusipirkti tik vieno dydžio puodeliuose. Pasak specialisto, tai tiesiog optimalus dydis, kuris užtikrina, kad gėrimas bus kokybiškas.

„Kas ką besakytų, techniškai negali būti didžiulis puodelis, nes tada kava gaminama per du kartus arba gaminimo procesas trunka per ilgai ir tokiu atveju kava puodelyje nebūna kokybiška“, – žiniomis dalijasi kavos ekspertas.

Taip pat jis pasakoja, kad kavai labai svarbu malimo rupumas, kavos kiekis bei vandens temperatūra – kavos aparatas laikosi nustatytų parametrų. Priklausomai nuo temperatūros, oro, drėgmės keičiasi pačių kavos pupelių savybės ir kavos aparatas, reaguodamas į šiuos pasikeitimus, pats kalibruojasi, užtikrindamas, kad kava gautųsi visada vienodai skani“, – sako D. Balandis.

Kalbant apie aparato priežiūrą įdomu tai, kad jis sujungtas su internetu ir biure Vilniuje specialistai mato, kada ir kaip jis valomas, gali stebėti, pavyzdžiui, kokios kavos kuriuo laiku degalinėje nupirkta daugiausiai, ar pats kavos aparatas veikia be trikdžių ir, jei yra poreikis, gali nedelsdami reaguoti. Smalsumui patenkinti galima paminėti, kad pokalbio dieną daugiausiai buvo nupirkta latte ir kapučino kavos.

„Galima sekti, ar jis tinkamai prižiūrimas, nes nuo to irgi priklauso kavos kokybė. Įranga tikrai išmani ir kurta padedant pasaulio kavos profesionalams, kad rezultatas būtų puikus“, – aparato privalumus vardija D. Balandis.

„King coffee service“ įmonė renkasi klientus, kuriems svarbi kokybė. Pati įmonė taip pat gana jauna – rinkoje yra dešimtmetį.

„Jeigu klientui nereikia kokybės, tai mums nepakeliui, nes mes dirbame su geriausiais produktais, o ir pas jus dabar yra geriausia įranga, geriausia kava, kurią tikrai verta gerti“, – intriguoja ir paragauti kavos siūlo D. Balandis.

Šį mėnesį paragauti kavos degalinėje gali ne tik jos pirkdamas, bet ir ją laimėdamas. Tam yra dvi galimybės: perkant Alca arba Heyner valytuvus – kavos puodelis nemokamai; arba perki Šakių rajono laikraštį „Draugas“ – kavos gauni nemokamai.*

*– yra papildomų sąlygų.

Užs.Nr.d-0235

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.