Apdovanojimas „Už nuopelnus Lietuvos kaimui“ – ir mūsų rajono ūkininkui

matijosaitis manoukis.lt nuotr
Manoukis.lt nuotr. Medaliu apdovanotas Šakių rajono ūkininkas Juozas Matijošaitis pripažįsta, kad įvertinimas buvo netikėtas, tačiau savo nuopelnų jis nesureikšmina.


Jau aštuntą kartą aktyviems kaimo labui dirbantiems žmonėms įteikti apdovanojimai „Už nuopelnus Lietuvos kaimui“. Tarp pastebėtų bei įvertintų ir Šakių rajono ūkininkas Juozas Matijošaitis.

Praėjusį penktadienį VDU Žemės ūkio akademijoje pagerbti šalies žemės ūkiui nusipelnę mokslininkai, ūkininkai, žemės ūkio konsultantai, kaimo bendruomenių, viešojo sektoriaus atstovai – išdalyti aštuoni ordinai bei medaliai. Apdovanojimus įsteigė Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija (VDU ŽŪA), „Arvi“ įmonių grupė, Baltijos agroverslo institutas, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba (LŽŪKT).

Medaliu apdovanotas ir Šakių rajono (Duobiškių k.) ūkininkas Juozas Matijošaitis. Nors 2006 m. Mykolo Riomerio universitete jis įgijo teisininko specialybę, tačiau savo pašaukimą atrado žemės ūkyje. Net neparagavęs teisininko duonos, nuo 2006 m. padėjo ūkininkauti savo tėvo Antano Matijošaičio ūkyje. Užregistravo 40 ha ūkį ir savarankiškai ūkininkauti pradėjo 2008 m. Pradėjęs nuo cukrinių runkelių auginimo, dabar dirba 1 tūkst. 200 ha, augina žieminius kviečius, žieminius rapsus bei cukrinius runkelius. 2016 m. buvo vienas iš stambiausių (pagal plotus ir išauginamus kiekius) cukrinių runkelių augintojų Lietuvoje. Ūkininkas yra kooperatyvo „Marijampolės regiono cukriniai runkeliai“ valdybos narys.

„Visiems dėkoju už įvertinimą. Mano nuopelnai dar nėra tokie dideli kaip kitų, bet, manau, dar viskas priešakyje – per ateinančius metus nuveiksime dar daug didelių darbų“, – portalui „Mano ūkis“ kalbėjo ūkininkas J. Matijošaitis.

Jis sako nemėgstantis viešumo ir pagyrų, nes tiesiog dirba savo darbą. Paklaustas, kokia situacija ūkyje šiais metais, pašnekovas tikino, kad viskas neblogai, tik gamta nepalanki. Tačiau nosies jaunasis ūkininkas nenukabina ir sako, kad ir ateityje svarbiausias uždavinys dirbti užtikrintai stabiliai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.