Nori skatinti kurti

Penktadienį rajono savivaldybės taryba pritarė Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo sprendimui suteikti besikuriančioms įmonėms grąžintinas finansines paramas, padengti dalį įsteigimo išlaidų, kompensuoti vasaros atostogų metu įdarbintų mokinių ir studentų darbo užmokesčio sąnaudas.

Beprocentes paskolas po 5 tūkst. eurų nuspręsta suteikti MB „Vaideta“ ir MB  „Orintransportas“, dalinėms įmonės įsteigimo išlaidoms padengti Andriui Kazlauskui ir Žydrūnui Orintui po 158,26 euro, Vaidai Zimnickienei 54,26 euro. Taip pat paremta ir naujai besikurianti MB „Kaguvava“, kuri įsteigs naują darbo vietą. Jai skirta 1 tūkst. 600 eurų įrangos įsigijimo kompensavimui.  
 
Atsiskaityta ir su įmonėmis, kurios vasaros atostogų metu įdarbino rajono mokinius ir studentus. Jų darbo užmokesčių sąnaudų kompensavimui UAB „Dalios Zaleskienės ambulatorija“ skirta 334,45 euro, UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ – 1 tūkst. 460, 71 euro, UAB „Canticum“ – 216,11 euro.

VšĮ Šakių verslo informacijos centrui skirtas 1 tūkst. eurų asocijuotų verslo struktūrų ne pelno organizacijų rengiamiems verslo informacijos sklaidos, rajono verslo bendruomenės telkimo projektams finansuoti.

Finansų ir rajono plėtros komitete tarybos narė Raminta Jakelaitienė siūlė, ar nevertėtų atlikti verslo subjektų apklausos dėl didesnio finansavimo, nes, pasak jos, gaunami pinigai yra tokie maži, jog už juos nieko nesukursi. Tarybos narės manymu, reikėtų sužadinti žmonėms norą kažką kurti ir numatyti didesnes pinigų sumas. Tiesa, padidinus paramą, ją galima suteikti mažesniam skaičiui įmonių. Tarybos narys Bernardinas Petras Vainius siūlė tokiu atveju nusimatyti ir finansavimo šaltinius, kad nebūtų taip, jog prisižadėjus nebus galimybių ištesėti.

2018 m. Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fonde buvo 61,5 tūkst. eurų. Iš jų – 47 tūkst. eurų buvo skirti besikuriančių įmonių parėmimui, suteikiant joms beprocentes paskolas. Pasvarstyta, kad šį klausimą būtų naudinga iškelti ir apsvarstyti gruodžio pradžioje vyksiančiuose Verslo pusryčiuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.