Pokyčiai neišvengiami ir žemės ūkyje

Lietuvos žemės ūkio taryba kurios nariai gamina apie 80 proc. šalies žemės ūkio produkcijos, epidemijos grėsmės akivaizdoje išplatino pranešimą, kuriame pareiškia, kad žemdirbiai yra visiškai pajėgūs užtikrinti maisto pramonės aprūpinimą aukščiausios kokybės žaliavomis ir ragina šalies gyventojus nepanikuoti ir pasitikėti šalies žemės ūkio ir maisto pramonės sektorių gebėjimais aprūpinti mūsų šalies gyventojus saugiu maistu.

Kaip sakė Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentas, Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės pirmininkas Petras Puskunigis, svarbiausia yra žmonių, darbuotojų, jų šeimų išsaugojimas, šiuo metu ūkyje taip pat keli darbuotojai izoliavosi.
Pasak žemdirbių atstovų, šiuo metu pieno sektorius yra visiškai pajėgus aprūpinti perdirbimo įmones žaliava. P. Puskunigio įsitikinimu, Italijos ekonomikos sulėtėjimas gali turėti neigiamų pasekmių ir lietuviško pieno produktų pardavimui šioje šalyje.Į Italiją išvežama daugiau kaip 50 proc. visų eksportuojamų lietuviškų sūrių, gali strigti atsiskaitymai.
 
„Mums tai taip pat rūpi, tuomet ir produkcijos perdirbėjai, kuriems tiekiame pieną, neatsiskaitys su mumis. O atlyginimus žmonėms reikia mokėti“, – sako P. Puskunigis ir priduria, kad perdirbėjai nuogąstauja, kad dėl eilių prie sienų gali būti problema įsivežti geros jautienos,.

Lietuva pasigamina tik trečdalį reikalingo kiaulienos kiekio. Įsivežtinės kiaulienos taip pat neturėtų pritrūkti. Tačiau produkcijos eksportas į kitas šalis gali strigti.

„Visi gyvename su rūpesčiu, su nerimu. O ar nepritrūks žaliavos ateityje, niekas negali pasakyti“, – svarstė P. Puskunigis.

Pasiteiravus apie pavasario darbų pradžią ūkyje, vadovas pasakojo, kad šiuo metu į laukus vežamos organinės trąšos. Kadangi kai kuriuose laukuose dar šiek tiek per šlapia, sėjos pradėti neskubama.

„Šiandien Lietuvoje susiklostė neeilinė situacija, todėl daug kalbam su darbuotojais, stengiamės darbo vietose užtikrinti darbuotojų sveikatą“, – sakė pašnekovas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.