Kaip išsirinkti kokybišką patalynę

patalyne
Miegas mūsų gyvenime labai svarbus, todėl svarbu ir mūsų miegojimo sąlygos. Visi žinome čiužinio svarbą norint gerai išsimiegoti, todėl būtent jam dažnai nepagailime pinigų ir investuojame į kokybišką prekę. Antklodę bei pagalves taip pat dažniausiai renkamės ne pigiausias, o stengiamės išsirinkti kokybiškas prekes, vardan saldesnio miego. Tačiau dažnai klystame nekreipdami dėmesio į pačią patalynę, jie taip pat yra svarbūs kokybiškam mūsų miegui. Skirtingos medžiagos užvalkalai pasižymi skirtingomis savybėmis, o sudėtis ir siuvimo tipas nulemia patalynės ilgaamžiškumą, todėl reikėtų atkreipti dėmesį ir į juos.
 
Pirmas dalykas į kurį turėtumėte atkreipti dėmesį yra patalynės audinys, patys populiariausi ir tinkamiausi yra medvilniniai komplektai. Medvilnė žmonių mylima ir žmonių vertinima jau labai seniai, o su metams bėgant jos vertė tikrai nenukrito, net nepaisant to, jog technologijų dėka yra išgaunama daugiau rūšių skirtingų audinių, tačiau medvilnė išlieka viena iš populiariausių. Na ir žinoma satinas, kuris taip pat yra lygiai ta pati medvilnė, tik skiriasi apdirbimo technika Satinas daug tankesnis, dėl to yra tvirtesnis. Medvilnė puikiai sugeria prakaitą ir drėgmę, yra minkšta ir maloni kūnui, jos priežiūra nereikalauja daug pastangų, o kaina dažniausiai irgi būna prieinama. Vienintelis medvilnės minusas, tas jog ji gan sunkiai išgarina iš savęs drėgmę. Norintiems, kad patalynė atrodytų prabangiau, rekomenduojame rinktis satino patalynę, dėl audimo technologijos pats audinys yra labai tankiai austas, kas užtikrina jo tvirtuma, bei ilgaamžiškumą. Pats audinys turi savito žvilgesio primenančio šilką, tai suteikia namams prabangos pojūtį, o daugybės dizainų pasirinkimo dėka patalynę galėsite paversti miegamojo interjero detale.

Siuvimo technologija, nors seniau populiariausios patalynės būdavo su raišteliais, dabar galite rinktis iš įvairių skirtingų technologijų. Atkreipkite dėmesį į tai ir išsirinkite kokia patalynė jums patogiausia, su užtrauktukais, sagomis, o gal su užspaudžiamomis sagutėmis. Jei reikalinga patalynė vaikams atkreipkite dėmesį, kad jį būtų saugi ir specialiai pritaikyta vaikams be jokių smulkių detalių ar užtrauktukų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px