Kaip paruošti automobilį techninei apžiūrai?

Kas du metus beveik kiekvienas transporto priemonės savininkas šiek tiek pergyvena, nes reikia vykti atlikti techninę apžiūrą. Jos metu gali paaiškėti, kad automobilį kamuoja įvairios techninės problemos, dėl kurių jis negali būti eksploatuojamas bendro naudojimo keliuose. Sužinojus tokią naujieną, reikia kuo greičiau skubėti tas problemas spręsti, kad galiojanti TA nepasibaigtų. Tačiau ne kiekvieną kartą reikia pergyventi laukiant eilėje prie techninės apžiūros punkto. Jeigu likus vos porai savaičių iki techninės apžiūros pasirūpintumėte jo paruošimu, galėtumėte žymiai ramiau sulaukti tos apžiūros ir dar iki jos eliminuoti svarbias problemas, kurios trukdo saugiai dalyvauti eisme!
 
Padangos – pirmasis akcentas

Kad ir kaip bebūtų keista, pernelyg dažnai į techninę apžiūrą atvyksta vairuotojai, kurių transporto priemonės važiuoja su pernelyg nusidėvėjusiomis ar net netinkamo sezono padangomis. Jeigu TA atliekate nuo balandžio iki spalio mėnesio, ant ratų turėtų būti vasarinės padangos arba universalių padangų komplektas. Na, o kitais mėnesiais tai turėtų būti žieminės arba universalios padangos. Negana to, jos negali būti pernelyg nusidėvėjusios. Protektoriaus gylį patikrinti nėra labai sunku, tačiau tam reikia specialaus prietaiso. Daug paprasčiau tai padaryti servise, kur jums pasakys ar reikės naujo komplekto.

Stabdžių sistema ir važiuoklė – dažniausios bėdos

Kaip sako patys techninės apžiūros centrų specialistai, dažniausiai automobiliai TA neprieina dėl stabdžių bei važiuoklės sistemos defektų ir/ar gedimų. Pernelyg nusidėvėjusios stabdžių kaladėlės, šarnyrai, ratų guoliai bei kiti susiję mazgai priverčia ne vieną dešimtį vairuotojų kasdien iš techninės apžiūros centro išvykti su liūdesiu veide.

Jeigu važiuoklės sistema yra unikali arba defekto tvarkymas reikalauja itin daug darbo, po to automobilį į techninę apžiūrą gali reikėti vežti ant tralo.

Saugumą užtikrinantys priedai (gesintuvas, saugos liemenė, t.t.)

Yra tikrai nemažai vairuotojų, kurie eisme dalyvauja neturėdami gero gesintuvo, nesivežiodami saugos liemenės bei apie eismo įvykį įspėjantį pastatomą trikampį ženklą. Taip yra dėl to, kad žmonės paprasčiausiai negalvoja, jog jiems kelyje nutiks kažkas blogo. Tačiau pagalvoti reikia apie tai, jog toks dalykas atsitikti gali vieną kartą ir neapsisaugojus pakankamai, gali tekti mokėti labai brangiai. Be to, turėdami saugos priemones, galėsite padėti ir kitiems nelaimės atveju. Be to, jų reikalauja taisyklės, o ir kainos nėra tokios didelės.

Svarbiausi elektroniniai komponentai

Labai dažnai nepraeiti TA patikros nepavyksta ir dėl to, kad automobilyje prastai veikia arba visai neveikia viena ar kelios elektros sistemos. Pavyzdžiui – nepučia kondicionierius, nepilnai veikia prietaisų skydelis, neatsidaro langai ir taip toliau. Didžiąją dalį tokių problemų (jeigu jų yra) – puikiai žino patys vairuotojai. Todėl nuvykus į servisą reikėtų, prieš techninę apžiūrą, tai išspręsti. Daugumos šių problemų sprendimas nėra brangus remontas, todėl tikrai patogiau viską susitvarkyti prieš, o ne po techninės apžiūros.

O kur pasitikrinti automobilį?

Aišku, daug kas mėgsta automobilį tiesiog atvežti techninei apžiūrai ir ten sužinoti, kokias problemas reikės išspręsti. Tačiau ką daryti, kuomet problema yra rimta, o jos remontui vietą randate tik po kelių savaičių? Juk TA per tą laiką gali ir pasibaigti. Dėl šios priežasties geriau užsukti į servisą prieš apžiūrą. Tuomet turėsite daug tvarkingesnį automobilį. Rinkitės patikimą, autorizuotą servisą, tokį, kaip Melga.lt ar kiti, licencijuoti autoremonto paslaugų teikėjai. Atlikti darbai bus su garantija, o ir ataskaitas apie remontą arba apžiūros rezultatus galėsite turėti, kad tiksliau žinotumėte ką ir kaip reikės remontuoti ar keisti.

Užs.Nr.d-0117

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.