Šakių rajono ūkininkų sąjungai – vieneri

Šiuo metu Šakių rajono ūkininkų sąjungą vienija 110 narių. Organizatorių nuotr.

Kovo 2 d. Šakių kultūros centre vykusio visuotinio Šakių rajono ūkininkų sąjungos narių susirinkimo metu buvo apžvelgti pirmųjų organizacijos veiklos metų darbai, žemės ūkio sektoriaus problemomis pasidalino sąjungos narys Darius Ufartas bei Žemės ūkio tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas.

Šakių rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Ignas Duoba apžvelgė pirmuosius sąjungos veiklos metus, akcentuodamas svarbiausius renginius bei veiklas. Tarp jų – prisidėjimas prie Šakių miesto rudens šventės „Zanavykų obuolinės“ organizavimo, ypač gausiai dalyvauta protesto akcijose, kai buvo deginti vilties laužai, sausio pabaigoje su traktoriais vykta į Vilnių. 

Šių metų vasarį gausus rajono ūkininkų būrys dalyvavo Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje vykusioje konferencijoje „Verslo valanda“, kurios metu tarp Marijampolės profesinio rengimo centro ir Šakių rajono ūkininkų sąjungos buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. 

Šiuo metu Šakių rajono ūkininkų sąjungą vienija 110 narių. 

Sąjungos narys D. Ufartas palietė šiuo metu vykstančius kaimyninės Lenkijos ūkininkų protestus pasienyje. Pasak D. Ufarto, Lietuvos ūkininkų pozicija nekinta. Ji išlieka tokia pati, kaip ir protesto Vilniuje metu: didžiausia problema yra rusiški grūdai. Todėl ūkininkai reikalauja, kad šalies Prezidentas ir Vyriausybė aktyviai siektų, kad rusiškų žemės ūkio produktų importas ir tranzitas per ES teritoriją būtų uždrausti. Tokį reikalavimą Europos vadovų taryboje pateikė Latvijos žemės ūkio ministras Armands Krauze. 

„Yra programos, kurios skatina smulkius verslus kreiptis į specialistus, kurie sudaro veiksmų planą gamybos išplėtimui. Lietuvoje yra ne vienas verslas, kuris, pasinaudojęs specialistų patarimais, išplėtė savo verslą. Todėl siūlau apmąstyti galimybę mums, sąjungos nariams, kreiptis į specialistus, kurie gerai išmano savo darbą, kad mums paruoštų produkcijos perdirbimo ir pardavimo strategiją. Galbūt tai leistų ūkiams papildomai užsidirbti ir stabilizuoti gaunamas pajamas“, – siūlė D. Ufartas. 

Susirinkime dalyvavęs Žemės ūkio tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas pasidžiaugė tokiu dideliu Šakių rajono ūkininkų sąjungos veiklos proveržiu. 

„Jūsų organizacijos aktyvumas visas šalies žemdirbiškas organizacijas stebina. Džiaugiamės, kad pirmaisiais veiklos metais tą aktyvumą taip išvystėte, esate pavyzdys mums visiems, – kalbėjo I. Hofmanas. – Galiu pasakyti, kad sausio 8 d. protestas vykęs Vilniuje tapo istoriniu įvykiu, tačiau prasidėjo būtent nuo Šakių, nes jūsiškiai sakė, kad reikia kažką daryti. Sveikinu jus su vienerių metų itin sėkminga veikla.“ I. Hofmanas taip pat informavo, kad kovo 20 d. vyks susitikimas su premjere, kur tikisi išgirsti, kas nuveikta ir planuojama padaryti žemdirbių gerovei. 

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.