Nemenki nuostoliai darbuotojų pečių neprislėgs

gaisras3Giedrė PLEČKAITYTĖ
 
Ketvirtadienio vidurdienį Lukšių žemės ūkio bendrovėje kilo nemažai nuostolių atnešęs gaisras. Bendrovės vadovas Jonas Pranaitis sako, jog pirmą kartą bendrovėje atsitikusi tokia nelaimė pridarė šimtatūkstantinių nuostolių.
 
Nuotr. Lukšių žemės ūkio bendrovės teritorijoje kilęs gaisras pridarė šimtatūkstantinių nuostolių.
 
Užsidegė nuo traktoriaus

Atliekant kasdienius darbus, ketvirtadienio vidurdienį Jono Pranaičio vadovaujamos Lukšių žemės ūkio bendrovės fermose, esančiose Lukšių seniūnijos Kuprių kaime, kilo gaisras, ant kojų sukėlęs darbininkus ir specialiąsias tarnybas. Darbus atliekančiame frontaliniame krautuve – traktoriuje įsižiebė ugnis, netrukus išplitusi visoje transporto priemonėje. Greitai ugnis persimetė į šiferiu dengtą šiaudinę.
 
Apie kilusį gaisrą pranešimą gavę Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai, atvykę į įvykio vietą, rado degantį traktorių ir šiaudų rulonus. Pranešama, jog gaisro metu visiškai sudegė krautuvas ,,Waideman“, 120 tonų šiaudų,  apdegė pašarų dalintuvas, transportavimo linija, trys padangos, 18 x 15 m ploto pastato dalis, taip pat sugadinta apie 30 tonų šiaudų. Vidurdienį kilusį gaisrą skubėjo gesinti Lukšių bendrovės darbuotojai ir penki traktoriai.

Tūkstantiniai nuostoliai

Per visus bendrovės gyvavimo metus tokia nelaimė įvyko pirmą kartą. Pasak vadovo J. Pranaičio, bendrovė skaičiuoja nemenkus nuostolius. Nors realūs bendrovės patirti nuostoliai šiuo metu skaičiuojami, bet, pirminiais duomenimis, jie gali siekti kiek daugiau nei 100 tūkst. litų. „Krautuvas sudegė ir šiaudų apie 150 tonų. Nors nemažai prarasta šiaudų, bet šiemet turėjome pasiruošę  daugiau, todėl užteksime“, – teigė vadovas.

Jis patikino, kad dėl nelaimės bendrovės veikla nesustojo, darbai vyksta įprastu ritmu. „Nelaimė darbų nesutrukdė. Nesumažės nei pieno, nieko... Tik nuostolių patyrėme.“, - kalbėjo J. Pranaitis. Gaisro metu patirtus nuostolius draudikai jau įvertino. „Visa laimė, kad viskas drausta. Tiek pastatas, tiek šiaudai ir transportas buvo drausti – viską atlygins draudimo įmonė. Buvo atvažiavę apžiūrėjo nelaimės vietą“, - sakė J. Pranaitis, pridurdamas, kad nelaimės padaryti nuostoliai neguls ant bendrovėje dirbančių 112 darbuotojų pečių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.