Verslumą rajone gerins kurdami naują tarybą?

verslo centrasSima KAZARIAN
 
Kalbant apie verslo vaidmens stiprinimą rajone, vis dažniau akys krypsta į Šakių verslo informacijos centro veiklą. Galvojama, kaip stiprinti šią organizaciją.
 
Nuotr. Savivaldybėje kalbama, kad Šakių verslo informacijos centro vadovui turėtų būti skirtas pilnas etatas, o ne pusė, kaip iki šiol.
 
Šakių verslo centras imasi iniciatyvos steigti verslo koordinavimo tarybą. Nors detalės dar svarstomos, manoma, jog naujoji taryba turėtų atstovauti verslininkams ir padėti pritraukti verslo investicijas į Šakius. „Matome gerą Alytaus pavyzdį, kuris yra ne vienintelis. Koordinavimo taryba būtų atsakinga už verslo zonų plėtrą, infrastruktūrą, mokestinę aplinką, su verslo paramos fondu ji neturėtų ryšio“,- apie galimas verslo koordinavimo tarybos veiklos gaires kalbėjo D. Palukaitienė. Vis tik svarstoma, ar tarybos tikrai reikia. „Turime pagalvoti, koks bus jos santykis su savivaldybe, rajono taryba. Reikia atsakyti į pagrindinį klausimą, kodėl mums reikia koordinavimo tarybos, kas gali garantuoti, kad ji bus naudinga?“- kalbėjo Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas. Mąstyta ir koks bus koordinavimo tarybos santykis su jau esančia grandiozine, daugelį rajono organizacijų apimančia Zanavykų sąšaukos asociacija. Savivaldybės atstovai būtų linkę verslo koordinavimo tarybos veiklą integruoti į minėtąją asociaciją. Jie įsitikinę, kad „daugiau yra mažiau“ – įvairių darinių pristeigimas dar negarantuoja to, jog jie turės realios naudos.

Diskutuojant apie verslumo kūrimą aptarti ir Vietos veiklos grupių projektai, kuriuose ateinančiais metais ypatingos sąlygos bus skiriamos verslui. „Manau, kad nuo šiol reikėtų kofinansuoti tik tuos projektus, kuriais sukuriamos naujos darbo vietos. Jei anksčiau būdavo daromi baliai su šiltais, šaltais patiekalais ir įvairiais lašais, tai dabar reikia visa tai sugriežtinti. Bendruomenes reikia remti, bet ten, kur yra pagrindas“,- aiškino meras. Susirinkusiųjų nuomone, iš bendruomenių turi atsirasti kuo daugiau verslo iniciatyvų.

Direktorei – tik 0,6 etato

Rajono vadovai pripažįsta, kad vargu, ar daug galima reikalauti iš verslo centro, kol jame viso labo dirba žmonės 2,5 etato. Direktorė Daiva Palukaitienė yra mokytoja ir verslo centre turi tik 0,6 etato, tačiau čia jai tenka nemaža atsakomybė. Jau kuris laikas rajono vadovai kalba, kad verslo centro direktorius turėtų dirbti pilnu etatu ir tik verslo centre. „Apie kokią darbo kokybę galima kalbėti, kai dėmesys paskirstomas tarp dviejų darboviečių? Tai yra atsakingos pareigos ir jas turi užimti žmogus, pilnai pasiruošęs visą save atiduoti šiam darbui. Reikia galvoti apie tai, kad direktorius čia turi dirbti pilną darbo dieną“,- kalbėjo rajono meras Juozas Bertašius.

Tvirtinant metinę Šakių verslo informacijos centro ataskaitą D. Palukaitienė jau paprašė sudaryti sutartį papildomoms dešimčiai valandų per savaitę, kurių metu galėtų konsultuoti verslininkus. „Per mažai jūs prašote, bazuokitės tame centre“,- teigė meras. D. Palukaitienė tikino, jog nederėtų darbų verslo centre ir mokykloje laikyti visiškai skirtingais. „Tai irgi yra tas pats konsultavimas, mokymas“,- aiškino direktorė, mokykloje dėstanti ekonomiką ir verslo vadybą.

Verslo klubas kreipėsi į savivaldybę prašydamas, kad dalis verslo centro uždirbtų pinigų čia ir pasiliktų. „Jau laimėtas vienas projektas, kuris atnešė nemažą finansavimą. Reikėtų pagalvoti, kokia uždirbtų lėšų dalis galėtų priklausyti verslo centrui“,- sakė A. Tarnauskas. Meras teigė, kad tai turėtų sudaryti bent jau 30 proc. „Man tokiam dalykui tikrai negaila, nes tai yra papildoma motyvacija ir paskata stengtis“,- teigė jis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.