Keturkojai augintiniai šventė savo dieną

suns diena
Nuotr. Jau antri metai keturkojų mylėtojai su savo augintiniais renkasi J. Lingio parke pabendrauti ir paminėti Šuns dieną.


Jau antrus metus balandžio 24 diena visoje Lietuvoje skelbiama Šuns diena. Šakių kinologų klubo pakviesti, šunų mylėtojai rinkosi J. Lingio parke, čia drauge su augintiniais dalyvavo linksmuose konkursuose.
 
Pasak Šakių kinologų klubo prezidento Valentino Stikliaus, sekmadienio popietę J. Lingio parke susirinko apie 20 šunų mylėtojų su savo augintiniais, daugiausiai klubo nariai, o keturkojais pasigrožėti sustodavo parko lankytojai, kiti miesto gyventojai, leidžiantys sekmadienį parke.

„Šiais metais iš žiūrovų išsirinkome komisiją, kuri padėjo išrinkti gražiausią, paklusniausią, vikriausią ir panašiausią į savo šeimininką augintinį. Šunelius apdovanojome skanėstais, žaisliukais, pabendravome su visais atėjusiais keturkojų augintiniais, puikiai praleidome popietę“, – pasakojo popietės organizatorius.

Jis minėjo, kad klusnumu ypač išsiskyrė šakietės Džiuljetos Pečiūnaitytės augintinis Karatas (Berno zenenhundas), gražiausiu išrinktas girėniškės Rasos Martinaitienės amerikiečių akita veislės šuo Persikas. Keturkojams ir jų šeimininkams teko nemažai energijos sueikvoti žaidžiant „Trijų kojų žaidimą“ ir dalyvaujant kliūčių estafetėse.

Lietuvos kinologų draugija paskelbė, kad 2017 metų Šuns dienos akcentas – „Kolega“ šuo – pozityvas darbe. Nežinia, ar daug buvo rajone tokių žmonių, kurie į darbą atėjo su šunimis, bet šios dienos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į šunis, jų svarbą žmonių gyvenime, akcentuoti gerąsias šunų savybes bei jų prigimtinę teisę būti su žmonėmis.

„Aš pritariu, kad darbdaviai turi būti tolerantiški darbuotojų pomėgiams. Kas myli šunis, tie supras, bet kai atsivedžiau mažą šunelį į miesto šventę, sulaukiau praeivių nepasitenkinimo pilnų žvilgsnių, su augintiniais neįleidžia į viešąjį transportą bei daugelį kitų įstaigų“, – svarstė šventės dalyvė, dviejų amerikiečių akita veislės šunelių šeimininkė R. Martinaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.