Lukšiečiai ėmėsi salės remonto darbų

kulturos namai remontai
Nuotr. Salėje pats darbų įkarštis, dešimtmečius ji buvo neremontuota, tačiau Lukšių seniūno Vido Cikanos iniciatyva prieš šventes salė atsinaujins.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Šiandien lukšiečiai į renginį „Naujuosius pasitinkant“ susirinks suremontuotoje Lukšių kultūros namų salėje. Tik seniūno Vido Cikanos ir kitų entuziastų bei seniūnijos darbininkų dėka salė, kelis dešimtmečius nemačiusi jokio remonto, nušvito naujomis spalvomis, langus papuošė naujos užuolaidos, kurioms sunaudota apie du šimtai metrų audinio.

Lukšių kultūros namų pastatas pastatytas dar 1964 m. ir nuo to laiko nematęs kapitalinio remonto. Seniūnas V. Cikana ne kartą į rajono savivaldybę kreipėsi prašydamas lėšų šio pastato remontui, tačiau nebuvo išgirstas.

Taigi seniūnas jau rudenį ėmėsi darbų: pilka spalva atnaujino dalį pastato fasado, sutvarkė balkoną. O dėl salės remonto, pasak seniūno, viskas prasidėjo nuo to, kai Lukšių bibliotekos vedėja Inesa Bagdanavičienė dovanojo 200 metrų audinio užuolaidoms ir pasiūlė šventėms pakeisti salėje kabančias senas užuolaidas. Beje, pajudinus senąsias, šios subiro į skutelius. Gruodžio 21 d. užsukę į Lukšių kultūros namus I. Bagdanavičienę taip pat sutikome plušančią salėje, moteris valė salės sienų metalines apdailas. Inesa prasitarė, kad jie labai dėkingi užuolaidas siuvančiai UAB „Lukšių tekstilė“.

Buvo nuspręsta naujų užuolaidų nekabinti ant apšepusių langų ir sienų, todėl gruodžio pradžioje seniūnas pradėjo organizuoti salės remonto darbus.

Pirmiausiai iškilo didžiuliai pastoliai, mat salė aukšta. Ant pastolių pirmasis ir užlipo seniūnas, darbuodavosi iki pat vėlumos. Seniūnijos darbininkai, savanoris Donatas taip pat gramdė nuo lubų atšokusius dažus, špakliavo ir teptukais tepė lubas ir sienas jau naujomis spalvomis. Lubų karnizus taip pat prireikė atstatyti.

„Dvarą atstačiau, o čia tik sužaidžiau spalvomis ir pagavau tokį tamsiai raudoną atspalvį, manau, tiek, kiek sugebėjom dabar suremontuoti, pakaks, dabar labai reikia salėje šildymo“, – sakė seniūnas. Jis taip pat pabrėžė, kad salė labai reikalinga lukšiečiams ir mokyklos bendruomenei.

Praėjusiais metais buvo uždengtas Lukšių kultūros namų pastato stogas, kurio remontui lėšų skyrė ir prie projekto „Lukšių gyvenamosios vietovės atnaujinimas“ prisidėjo Seimo narė Ona Valiukevičiūtė.

Gruodžio 22 d. vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo skirti penki tūkstančiai eurų medžiagoms Lukšių kultūros namų pastato remontui įsigyti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.