100 gražiausių margučių iškeliavo į Šakių ligoninę

marguciai ligonine
Nuotr. „Zanavykų muziejaus“ direktorė Rima Vasaitienė antrą kartą kvietė dovanoti gerus darbus – šiemet gražiausi margučiai buvo išdalinti Šakių medikams ir ligoniams.

Artėjant vienai gražiausių pavasario švenčių – šv. Velykoms, kovo 22 d. Zanavykų muziejuje surengta margučių margintojų šventė „Margas margutis“. Šiemet šis tradicinis renginys peraugo į akciją „100 gražiausių margučių“, kurios metu buvo aplankyti Šakių medikai ir ligoniai.  
 
Pasak „Zanavykų muziejaus“ direktorės Rimos Vasaitienės, šiemet pasidalyti kiaušinių marginimo gudrybėmis susirinko ypač gausus būrys rajono moterų iš Šakių, Panovių, Lekėčių, Slavikų ir kitų aplinkinių gyvenviečių, net iš Jurbarko. Šventėje dalyvavo nuolatinės margučių marginimo švenčių dalyvės Rita Mockeliūnienė, Rimutė Grušienė, Genutė Bučiūnienė, Birutė Bartkutė, Žaneta Švelnienė, kurios dalijosi kiaušinių skutinėjimo, marginimo vašku, graviravimo, dekoravimo juostelėmis, nėrimo, dekoratyvinių kiaušinių kūrimo ir kitokių kiaušinių marginimo technikų paslaptimis.

Džiugu, kad kadaise vykusios kiaušinių margintojų sueitukės peraugo į šventes, sulaukiančias vis didesnio lankytojų susidomėjimo. Šiemet netgi buvo ribotas dalyvių skaičius. „Zanavykų muziejuje“ margučius margino Šakių „Varpo“ mokyklos ir Plokščių mokyklos-daugiafunkcinio centro mokiniai ir jų mokytojai, Kukarskės globos namų gyventojai ir darbuotojai, Šakių viešosios bibliotekos darbuotojų komanda, Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos rankdarbių klubas „Bitutės“.

Pakilią renginio nuotaiką kūrė Bliuviškių kaimo kapela, vadovaujama Valdo Sinkevičiaus, o smagų velykinį žaidimą – kiaušiniavimą kartu su Velykų bobute – po Zyplių dvaro teritoriją vaikams organizavo restorano „Kuchmistrai“ darbuotojai.

Tuo šventė nesibaigė. „Zanavykų muziejaus“ kolektyvas antrą kartą kvietė dovanoti gerus darbus – inicijavo akciją „100 gražiausių margučių“. Jos metu margučiai, kuriuos numargino šventės dalyviai ir restorano „Kuchmistrai“ darbuotojai, šokoladiniai kiaušiniai-saldainiai, Šakių „Varpo“ mokyklos mokinių sukurtos pavasarinės gėlės ir atvirukai buvo išdalyti Šakių medikams ir ligoniams. Šią gražią misiją atliko margučių margintojų šventėje dalyvavę mokiniai, mūsų rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis ir R. Vasaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px