Parūpino naujus namučius paukščiams

inkilai
A. J. Repšio nuotr.: Bendras į inkilų kalimo šventę susirinkusių lekėtiškų darbo rezultatas – apie 50 inkilų, įgytos praktinės žinios ir puikiai praleistas laikas.

Jau antrus metus į Lekėčių miestelyje organizuojamą inkilų kalimo šventę susirenka gausus lekėtiškių būrys – ir maži, ir dideli, su šeimomis ar po vieną. Kaip ir praėjusiais metais, inkilų kalimo meno mokė muziejininkas, miškininkas Gintas Čekauskas. Darbo rezultatas – apie 50 inkilų, kuriuose jau greit apsigyvens sparnuočiai. Šventės naujiena – dalyviai išgirdo apie inkilus šikšnosparniams.
 
Tikrai galime teigti, kad Lekėčiuose gyvena gamtą mylintys žmonės. Mat kovo 25 d. į tradicine tapusią inkilų kalimo šventę susirinko gausus būrys šios bendruomenės narių. Lekėčių seniūnija parūpino medžiagų inkilų gamybai, Lekėčių mokykla-daugiafunkcis centras – vinių, kitų darbui reikalingų priemonių atsinešė šventės dalyviai. Apie 11 val. suskambo plaktukų muzika – ir maži, ir vyresni lekėtiškiai kibo į darbą. Kaip sukalti tradicinį inkilą mokė lekėtiškis G. Čekauskas. Visiems įdomu buvo pasiklausyti kito lekėtiškio – Tomo Branausko pasakojimo apie specialius inkilus šikšnosparniams. Jis atsinešė ir visiems pademonstravo, kaip jie atrodo. Šventės dalyviai buvo sužavėti ir pareiškė norą kitais metais patys tokių pasigaminti.

Organizatoriai išties gerai pasiruošė šventei: vaišino visus arbata ir sausainiais, gerą nuotaiką palaikė ansamblis „Mikyta“, vaikai žaidė ir už mįslių įminimą gavo dovanų. Po maždaug dviejų smagaus pasibuvimo ir, aišku, darbo valandų pasimatė ir rezultatas – apie 50 pagamintų inkilų, dar ir papuoštų nuspalvintais, iš medžio pagamintais paukšteliais.

„Net visiems dalyviams žaliavos neužteko, tai būtume dar daugiau inkilų pagaminę. Visa mūsų organizuojamos šventės sėkmė yra, kad dalyviams nieko nereikia turėti, o dalyvavę įgyja praktinių žinių bei įgūdžių, puikiai praleidžia laiką ir dar parsineša inkilą į namus“, – šventės įspūdžiais dalijosi šventės sumanytoja, Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro renginių organizatorė Milda Ratomskienė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.