KVA šventė septynerių metų sukaktį

varles7metai
Nuotr. Varlių karalienės Redos Pečiulienės-Šilingės (sėdi antra iš kairės) iniciatyva ir kolegių dzūkaičių kvietimu Kolekcionuojančių varles asociacijos nariai paminėjo septynerių metų sukaktį Alytuje.


Kolekcionuojančių varles asociacija (KVA), kurios centras įsikūręs Lukšių miestelyje, varlių karalienės Redos Pečiulienės-Šilingės namuose, šiemet paminėjo septynerių metų sukaktį. Gegužės 19 d. kolegių dzūkaičių kvietimu iš visų Lietuvos kampelių KVA nariai sušokavo į Alytų.
 
Pirmiausiai varlių kolekcionieriai aplankė Alytaus piliakalnį, kur Mirgrausėlės ašarų upelyje ieškojo neblėstančios meilės, po to perėjo aukščiausią Lietuvoje pėsčiųjų ir dviračių tiltą (aukštis siekia 38 m), nuo kurio pasigėrėjo nuostabia Nemuno panorama, apžiūrėjo putojančio vyno gamyklą „Alita“, kur jų laukė vynų degustacija.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet organizavome ypatingo varles kolekcionuojančio žmogaus konkursą. Juo tapo kalvis ir akmenų mylėtojas Vaclovas Jankauskas, įsikūręs Alytaus „Nemuno“ kolektyviniuose soduose. Čia jo sukaupta didžiulė akmenų ir metalo skulptūrų bei dekoratyvinių augalų kolekcija. Vakarėjant KVA nariai laiką leido kaimo turizmo sodyboje prie Daugų ežero, kur aptarė nuveiktus darbus, pasisveikino asmeninių švenčių proga.

Kitą rytą varlės keliauninkės vyko į Punios miestelį. Čia apžiūrėjo Margirio piliakalnį, stūksantį Nemuno ir Punelės santakoje, apsilankė pas miestelio gaspadinę Onutę Kizelienę, kuri pakvietė į XIX a. dzūko pirkią ragauti autentiškų dzūkiškų bulvinių bandų su daryciniu, gaminamu iš naminės varškės ir grietinės. Varlių kolekcionieriai buvo pavaišinti ir žolelių arbata su pienių sirupu bei vandeniu su mėtų ir diemedžio šakelėmis.

R. Pečiulienė-Šilingė prasitarė, jog Alytuje su jais susitiko Algimantas Juozas iš Kauno, panoręs tapti jų asociacijos nariu. Vyras jau kurį laiką sekė KVA veiklą ir pagaliau pats nusprendė susitikti ir pakviesti į savo rankomis sukurtą  „Varlių Versalį“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.