Prasidėjo naujas „Auksinio proto“ sezonas Zyplių dvare

auksinis protas
Nuotr. Pirmąjį „Auksinio proto“ žaidimą laimėjo Panovių komanda – (iš kairės į dešinę trečioje eilėje) Saulius ir Vytenis Jazukevičiai bei Tomas Ignatavičius, (antroje eilėje iš kairės į dešinę) Diana Jazukevičienė, Gustė Žukauskaitė, Birutė Bendoraitienė, priekyje stovi Aida Celskytė.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Nuo rugsėjo 4 d. iki gruodžio 4 d. kiekvieną antradienį Lietuvos miestuose ir miesteliuose prasidėjo naujas žaidimo „Auksinis protas“ sezonas. Tokį laisvalaikio leidimo būdą pamėgo ir Šakių rajono gyventojai. Dvejus metus žaidimą Lukšiuose organizavo Titas Bukšnys, bet, išvykęs studijuoti į Jungtinę Karalystę, estafetę perdavė Zyplių dvaro darbuotojoms.

Kiekvieną antradienio vakarą Titas iš Kauno grįždavo į Lukšius vien dėl žaidimo „Auksinis protas“, pasitaikius progai, parsiveždavo ir keletą grupiokų, kad būtų daugiau dalyvių ir įvairesnė auditorija. Tačiau gyvenimas susiklostė taip, kad dėl magistro studijų jam teko išvykti į Jungtinę Karalystę. Nepaisant to, žaidimas tebevyksta. Jo organizavimą lukšietis perdavė į Zyplių dvaro darbuotojų rankas ir surado naują vedėją – Dominyką Černulį. Kodėl viso to reikia?

„Visa šio žaidimo esmė yra ne pasiektas rezultatas, o naujos žinios, išgirstos idėjos ir sužadintas mąstymas. Pasaulis kupinas įvairių dalykų, apie kuriuos nė nesusimąstome. Šis žaidimas yra puiki proga pabėgti nuo rutinos, susitikti su kaimynais, pasikviesti draugus į svečius. Pagrindinis tikslas – geras laiko praleidimas su artimais žmonėmis, – teigė Titas. – Be to, galime pasidžiaugti, kad Lukšiai yra vienintelis miestelis rajone, kuris rengia šiuos žaidimus. Yra keletas kraštiečių, dalyvavusių LRT laidoje „Auksinis protas“ būtent dėl to, kad atvyko į mūsų gyvus žaidimus Zyplių dvare. Lietuvoje yra daugiau kaip 40 žaidimo vietų ir tik patys geriausieji patenka į televizijos filmavimus.“

Šiais metais naują „Auksinio proto“ sezoną pradėjo trys komandos – veteranės, tačiau nuo antrojo žaidimo prisijungė šakiečių „Vėjas“. Viena komanda yra iš Panovių, kitos – „Atrakcija“ ir „Mes“ – sudarytos iš lukšiečių ir šakiečių. Pasak „Auksinio proto“ organizatoriaus, kad pritrauktų daugiau komandų, planuojamos ir akcijos-atrakcijos. Viskas daroma iš didelio jaunatviško entuziazmo, nes niekas už tai atlyginimo nemoka.

„Auksiniame prote“ norėtųsi matyti daugiau moksleivių ir mokytojų. Šis žaidimas neišmokys skaityti ar rašyti, bet išmokys mąstyti. O tai yra pats svarbiausias dalykas. Gali perskaityti vadovėlio skyrių, bet tai gali ir likti tik kažkur matyta raidžių krūva“, – įsitikinęs mūsų kraštietis.

Kaip informavo Titas, žaidimo taisyklės yra gana pastovios, jei keičiasi, tai minimaliai. Nuo praėjusio sezono atsirado galimybė matyti, kaip žaidžia kitos komandos visoje Lietuvoje – po pirmo turo klausimų rezultatai gaunami iš visos Lietuvos. Tai leidžia savo komandos žinias palyginti su dar kelių šimtų komandų žiniomis. Žaidimas tampa gyvesnis ir įdomesnis.

Titas „Auksiniame prote“ yra mini varikliukas, kuris, kai kitų entuziazmas blėsta, bando vėl pažadinti žmonių norą toliau domėtis pasaulio įvairenybėmis. „Auksinis protas“  yra toks renginys, kur nereikia įrodinėti, kad tu esi už kažką protingesnis, tai vieta, kurioje su kaimynu gali išgerti puodelį arbatos ir linksmai praleisti vakarą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.