Paminklinis ženklas – susitelkti ir susikaupti maldai

paminklas jasulaitis rolskis
Šakių dekano dekanas kanauninkas kunigas Donatas Jasulaitis (dešinėje) pašventino paminklinį akmenį bei pasidžiaugė parapijos klebono Donato Rolskio darbais telkiant žmones ir puošiant bažnyčią bei jos aplinką. R. Plaušinaitytės-Šerkšnienės nuotr.

Liepos 26 d. tikintieji rinkosi į Slavikus švęsti Šv. Onos atlaidų, Slavikų Šv. Onos bažnyčia netalpino visų norinčių dalyvauti Mišių aukojime. Po Mišių buvo pašventintas paminklinis akmuo su svarbiomis šiai parapijai datomis.
 
Po Mišių, kurias aukojo Paulių vienuolyno vienuolis kapucinas brolis Andžėjus Biniekas, greta bažnyčios šventoriaus buvo pašventintas paminklinis akmuo, kuriame surašytos svarbios bažnyčiai datos: 1754 metais pastatyta pirmoji bažnyčia, 1795 metais įkurta Slavikų parapija, 1835 metais pastatyta antroji bažnyčia, 1840 metais įvyko bažnyčios konsekracija (konsekravo vyskupas Paulius Strašinskis).

Paminklinį akmenį laiminęs Šakių dekano dekanas kanauninkas kunigas Donatas Jasulaitis pasidžiaugė parapijos klebono Donato Rolskio ir bendruomenės sutelktumu.

„Toks jūsų susitelkimas puošiant parapijos širdį – bažnyčią, jos aplinką, susitelkus ir šiai šventei, yra nepaprastai gražus, dvasingas ir reikalingas kiekvienam iš jūsų ir parapijai“, – kalbėjo dekanas ir pridūrė, kad šiek tiek nustebo, kai atvykęs į Slavikus pamatė daug ant plento sustatytų automobilių, pilną gatvę ir šventorių tikinčiųjų, neišsigandusių buvusio karantino. Jis priminė, kad visgi reikia pasisaugoti iškylančių gyvenime pavojų.

„Štai paminklinė lenta – gražus akcentas su kryžiumi, kuris turėtų mus visus sutelkti einant į Dievo namus. Gražu, kad paminklas pastatytas šventoriaus laiptų papėdėje, kuomet einant į bažnyčią galime dirstelėti į išvardytas paminkle progas, asmenis. Padėkotume Dievui už tas galimybes, kurias jis suteikė šios parapijos žmonėms prieš 225 metus. Šis paminklinis ženklas mums turėtų padėti susitelkti ir susikaupti maldai“, – kvietė kunigas D. Jasulaitis.

Mintis pastatyti tokį atminimo ženklą, primenantį svarbias bažnyčiai datas, kilo parapijos klebonui D. Rolskiui, kuris sakė, kad jo idėją įgyvendinti padėjo seniūnija, skirdama tam lėšų. Paminklinio akmens idėją kūnu pavertė įmonė „Akmens uola“.

Slavikų bendruomenės pirmininkė Renata Baltrušaitienė susirinkusiems gyventojams ir svečiams priminė dar vieną gražią sukaktį – jau 25-eri metai, kai gyvuoja seniūnija.

Seniūnus Valdas Dumčius padėkojo visiems slavikiečiams, ypač seniūnaičiams, prisidedantiems prie seniūnijos erdvių puoselėjimo, bei Oninių šventės rėmėjams Albinui Markevičiui, Šarūnui Konkulevičiui. Pagerbtos gėlėmis buvo ir varduvininkės – Onutės, žmonės klausėsi koncerto, vaišinosi Vidos Jakaitienės iškepta duonute.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.