Įprasminant skulptoriaus atminimą prie gimnazijos turėtų nusileisti „Pegasas“

pegasas
Konkurso nugalėtoja išrinkta Arvydo Ališankos kūrybinė idėja „Pegasas“. sakiai.lt nuotr.

Rugsėjo 28 d. į Zyplių dvarą rinkosi skulptoriaus Vinco Grybo atminimo ženklo konkurso komisija, išrinkusi konkurso nugalėtoją iš trijų pirmame etape atrinktų idėjų. Tad prie Vinco Grybo gimnazijos, įprasminant skulptoriaus atminimą, turėtų būti įgyvendinta Arvydo Ališankos kūrybinė idėja „Pegasas“.
 
Meras bei komisijos pirmininkas Edgaras Pilypaitis informavo, kad komisijos nariai dalinosi įžvalgomis, aptarė antram konkurso etapui atrinktas kūrybines idėja.

ir po diskusijų vienbalsiai nusprendė, jog konkurso trečioji vieta skiriama Mindaugo Šnipo atminimo ženklui Vincui Grybui, antroji – Vytautui Tallat-Kelpšai ir jo „Dedikacijai Vincui Grybui“, o konkurso nugalėtoju išrinkta Arvydo Ališankos kūrybinė idėja „Pegasas“. Pasak E. Pilypaičio, dabar bus planuojama susitikti su pačiu autoriumi, aptarti išsakytas pastabas ir žiūrėti, kaip tariantis bei tobulinant pateiktą idėją pavyktų realiai ją įgyvendinti. Kokios konkrečiai pastabos buvo išsakytos, komisijos pirmininkas nedetalizavo. Konkrečiai neaišku ir data, kada realiai galėtų prasidėti darbai ir per kiek laiko skulptūra galėtų būti baigta, nes komisija buvo įpareigota iki spalio 2 d. atrinkti idėją, o jos įgyvendinimas laike nėra apibrėžtas.

„Skubinti irgi nesinori, nes norime kokybiško darbo“, – teigė E. Pilypaitis.

Preliminari idėjos įgyvendinimo kaina – 50 tūkst. eurų. Tikriausiai, anot mero, bus organizuojamas ir lėšų rinkimas, nes biudžete lėšų šiam tikslui nėra numatyta.

Beje, būtent šią kūrybinę idėją, kaip labiausiai patikusią, jau pirmajame etape atsirinko ir pati Vinco Grybo gimnazijos bendruomenė. Tačiau Zyplių dvaro lankytojai, apžiūrėję autorių vizualizacijas, turėjo kitokią nuomonę – daugiausiai simpatijų pelnė Kęstučio Dovydaičio kūrybinė idėja „Meistro ranka“, nors ji net nepateko į antrą etapą.

Posėdyje dalyvavo ne tik komisijos atstovai iš Šakių (komisijos pirmininkas bei meras E. Pilypaitis, komisijos sekretorė Aurelija Papievienė, Lukšių seniūnijos seniūnas Vidas Cikana, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė, Šakių rajono savivaldybės kultūros ir meno tarybos narys Algimantas Vorevičius), bet ir menotyrininkė, monografijos apie skulptorių Vincą Grybą autorė Nijolė Tumėnienė, skulptorė, Lietuvos dailininkų sąjungos Vilniaus skulptorių sekcijos pirmininkė Aušra Jasiukevičiūtė, Jurbarko krašto muziejaus padalinio Vinco Grybo muziejaus vedėja, skulptoriaus Vinco Grybo anūkė, vitražo dailininkė Rasa Grybaitė.

Atsižvelgdama į tai, kad 2020 m. sukanka 130 metų, kai gimė skulptorius Vincas Grybas, Šakių rajono savivaldybės taryba 2020-uosius paskelbė skulptoriaus Vinco Grybo metais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.