„Aukso paukštė“ atskris į Lekėčius

lekeciu teatras
Lekėčių teatrui, vadovaujamam Vaidos Brazaitienės, bus skirtas aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas „Aukso paukštė“. Asmeninio archyvo nuotr.


Antradienį Lekėčių moterų klubo pirmininkę bei režisierę Vaidą Brazaitienę pasiekė itin džiugi žinia iš Lietuvos nacionalinio kultūros centro – Lekėčių teatrui skiriamas aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas „Aukso paukštė“ bei dar dvi papildomos nominacijos.
 
V. Brazaitienė sako, jog tai itin maloni žinia.

„Labai smagu, darbas didelis vyksta su teatru, jaučiamės pelnytai įvertinti. Labai graži dovana teatro 25-mečio išvakarėse“, – džiaugėsi režisierė, kurios vadovaujamas teatras kitąmet minės veiklos 25-metį.

Ji padėkos žodžius taria ir kūrybingiesiems savo aktoriams – Aidui Vitkauskui, Gintarui Urbonavičiui, Vaidotui Kirkickui, Gabijai Kirkickienei, Erikai Kumžienei, Juliui Bačkaičiui, Jolantai Brazaitienei, Narvydui Stankevičiui, Vidai Mikšienei. Beje, A. Vitkauskas yra Lekėčių teatro veteranas, mat veikloje dalyvauja nuo pat teatro atsiradimo dienos.

Tiesa, kol kas iki galo neaišku, ar dėl karantino Lekėčiuose vyks iškilmingas „Aukso paukštės“ įteikimas, tačiau apdovanojimą ketinama įteikti iki gegužės, kada Birštone vyks respublikinis ir didžiausias, kas dveji metai vykstantis suaugusių mėgėjų teatrų festivalis „Atspindžiai“, kuriame kaip vienas geriausių pasirodys ir Lekėčių teatras, regioniniame ture įvertintas puikiai (90,3 balo). Pripažinimo sulaukė jų spektaklis „Tamošius Bekepuris“.

Beje, trečiadienio vakare V. Brazaitienė džiaugėsi, kad įvertinimai teatrui pabiro it iš gausybės rago – spektaklis „Tamošius Bekepuris“ nominuojamas Lietuvos nacionalinio kultūros centro įsteigtomis dar dvejomis nominacijomis – „Ryškiausias aktorių ansamblis“ ir „Ryškiausias režisieriaus darbas“.

„Kai tik atgims renginiai, vyksime į XVI Lietuvos mėgėjų teatro šventę „Tegyvuoja teatras“ atsiimti diplomų“, – džiaugėsi režisierė.

Būtent Lekėčiai pernai buvo Mažąja Lietuvos kultūros sostine, tad akivaizdu, kad jie kultūros vėliavą išdidžiai neša ir toliau.

Aukščiausias mėgėjų meno „Aukso paukštės“ apdovanojimas Šakių kraštą aplankys jau aštuntą kartą. Pirmasis 2005 m. šiuo apdovanojimu įvertintas Neringos Navikauskaitės ir Edgaro Pilypaičio duetas, po dvejų metų „Aukso paukštės“ apdovanojimas įteiktas Šakių kultūros centro moterų vokaliniam ansambliui „Gaudenė“, dar po kelerių metų buvo apdovanota „Varpo“ dramos studija, Sintautų moterų vokalinis ansamblis „Mozaika“, šokių kolektyvas „Pynė“ bei mišrus choras „Lituanica“, o pernai apdovanojimas nutūpė ir į Mamų ir dukrų kvarteto rankas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.