Šakiečiai konkurse „Aukso vainikas“ neliko nepastebėti

Šiemet jau septintąjį kartą vyko Lietuvos tautodailės tradicijų puoselėtojų bei kūrėjų konkursas „Aukso vainikas”. Apskrities tautodailininkų konkurse neliko nepastebėti ir Šakių rajono menininkai.

Praėjusią savaitę Marijampolėje rinkosi geriausi tautodailininkai, amatininkai iš viso Sūduvos regiono. Marijampolės kultūros namuose buvo eksponuojami įvairiausių žanrų darbai, kuriuos sukūrė visų Marijampolės apskrities savivaldybių bei pirmą kartą renginyje dalyvavę Punsko menininkai.

Pagal respublikinės konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas” nuostatus kiekvienoje apskrityje išrenkama po tris trijų tautodailės šakų - vaizduojamosios, taikomosios dailės ir kryždirbystės autorius. Pirmųjų vietų laimėtojai su savo darbais vyksta į konkurso respublikinį turą. Kitų dviejų prizinių vietų laimėtojai tampa „Aukso vainiko” nominantais ir patenka į specialų katalogą.

Respublikiniame „Aukso vainiko“ ture Suvalkijos garbę gins vyriška komanda. Savo kategorijose pirmąją vietą iškovojo marijampolietis Eduardas Končius, pristatęs tapybos darbus, kalvarijietis Antanas Lastauskas, pateikęs kaukes, bei Vilkaviškio rajono atstovas Raimundas Blažaitis, pristatęs kryždirbystės kūrinius.

Konkurse „Aukso vainikas“ neliko nepastebėti ir Šakių rajono tautodailininkai. Antrąja vieta įvertinti namo grįžo tapytoja Birutė Jakštienė ir kalvis Edvardas Mačaitis. Trečiąją vietą laimėjo tapytoja Aida Plaušinaitienė.

Visi laureatai apdovanoti Liaudies kultūros centro Padėkos raštais. Konkurso „Aukso vainikas“ komisijai šiemet vadovavo Lietuvos liaudies kultūros centro Tautodailės poskyrio vadovė Teresė Jurkuvienė, darbus taip pat vertino šio poskyrio vyr. specialistė Alė Počiulpaitė, Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Valentinas Jazerskas, „Tautinio kostiumo studijos” vadovė Asta Vandytė, šeimininkams atstovavo Kultūros centro etnokultūros specialistė Ona Birutė Surdokienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px