Susidomėjo kulinarinio paveldo išsaugojimu

profesinio_komandaSpalio 24 dieną Marijampolės profesinio rengimo centre vyko regioninis šalies profesinių mokyklų konkursas - varžytuvės „Lietuvos kulinarinio ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“, skatinantis jaunosios kartos susidomėjimą tradiciniu lietuvišku maistu. Ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje kulinarinis paveldas laikomas svarbia kiekvienos šalies kultūros sritimi, jos savitumu ir autentiškumu.

Nuotr. Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus moksleivių komanda konkurse laimėjo antrąją vietą ir galimybę dalyvauti respublikiniame etape.

Šiame konkurse dalyvavo Vilkijos  žemės ūkio mokykla, Smalininkų verslo mokykla, Marijampolės PRC Vilkaviškio, Kudirkos Naumiesčio ir Paslaugų skyriai. Mūsų rajonui atstovavo Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus mokinės:Karolina Ambruževičiūtė, Bernadeta Bruožytė, Giedrė Matijošaitytė, Kristina Valentukonytė  ir  mokytoja  Alma Rastupkevičienė.

Varžytuvių metu buvo vertinamas komandų prisistatymas, tautosakos ir kulinarinis paveldas. Komanda trumpai turėjo pristatyti savo rajoną, savo specialybę, parodyti,  kuo jie gali būti įdomūs kitiems. Tautosakos paveldui reikėjo pasirinkti savo  etnografiniam regionui būdingą tautosakos kūrinį ir jį tarmiškai pristatyti. Kulinariniam paveldui dalyviai pristatė  patiekalus,  būdingus savo regionui.
 
Geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą šiame konkurse laimėjo  Marijampolės profesinio rengimo Paslaugų skyrius, trečiąją vietą užėmė Vilkaviškio skyriaus komanda.

Kudirkos Naumiesčio skyriaus moksleivės šiame konkurse užėmė  antrąją vietą ir pateko į respublikines varžytuves, kurios vyks lapkričio pabaigoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px