Metų pabaigoje kultūrininkų susitikimas su kompozitore

zigaityte_nekrosieneBaigiantis metams rajono kultūros darbuotojai vėl rinkosi draugėn. Šįkart paskutinį šių metų kultūrininkų susitikimą paįvairino neeilinė asmenybė, kompozitorė, Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė - Nekrošienė.

Nuotr. Kompozitorė A. Žigaitytė – Nekrošienė tiki, jog Šakiuose įvykęs jos ir kultūros darbuotojų susitikimas nėra tik vienkartinis reiškinys.

Pirmą kartą Šakiuose viešėjusi Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė A. Žigaitytė - Nekrošienė Kultūros namuose susitiko su rajono kultūros darbuotojais. Susitikime kompozitorė kvietė mūsų rajono kultūrininkus bendrai diskusijai apie šalies muzikos kultūrą. „Matau Lietuvą be kultūrinės provincijos. Provincijos išvis neturi būti. Manau, kad provincija – tai tik mąstymo būdas. Ir jeigu mes mąstysime plačiai ir save matysime dideliais, tai tokiais mes ir būsime“, - akcentavo viešnia. Moteris nuoširdžiai gyrėsi esanti laimingas žmogus, kuris geriausia ką daro gyvenime, tai gerai klauso muziką. Ją vaikystės ir jaunystės dienomis supusi aplinka natūraliai įsupo į muzikinį gyvenimą. Pasak moters, būtent muzika jai padėjo išgyventi asmenines netektis. A. Žigaitytė - Nekrošienė ypač daug kalbėjo apie operinį dainavimą. „Tai įsivaizduokite, mes švenčiame Lietuvos 1000-metį neturėdami nė vienos salės, skirtos operai skambėti. Tapome visiška provincija, nes mes net neturime sąlygų išgirsti taip, kaip reikėtų civilizuotai tautai, normalią operą, normalų simfoninį orkestrą. Pas mus viskas yra tik pritaikyta.  Štai nuo 2000-ųjų turiu idėją pastatyti Lietuvoje tikrą operos teatrą“,- kalbėjo viešnia. Tikimasi, jog ateityje Šakių rajono kultūrinio gyvenimo atstovai palaikys kontaktą su kompozitore A. Žigaityte - Nekrošiene. Galvojama, kad rajone galėtų būti įgyvendinami kultūrininkams skirti kvalifikaciniai ciklai.
 
Po ilgo ir emocingo viešnios pasisakymo toliau vyko rajono kultūros darbuotojų pagerbimo šventė. Savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė tikino, jog šie metai buvo ypač turtingi įvairiais kultūriniais renginiais. Rajone netrūko aukštos kultūros muzikinių ir meninių renginių. Vedėja pastebėjo, jog šiemet ypač aktyvi veikla vystėsi paveldo atnaujinimo srityje. „Didžiausi akcentai šiemet - tai dainininkės Beatričės Gincevičiūtės festivalis „Beatričės vasaros“, užbaigta Jablonskynės rekonstrukcija, pradėti darbai J. Jablonskio paminklo statyboje, Zyplių ir Gelgaudiškio dvaruose žymūs pasikeitimai restauracijoje. Kudirkos Naumiestyje užbaigtas P. Sederevičiaus ansamblis“,- besibaigiančių metų didžiuosius darbus vardijo vedėja.   

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px