Socialinių paslaugų centras – praėjusius metus prisimenant

bilskiene2Gintarė MARTINAITIENĖ

Jau į penktąjį ataskaitinį – šventinį susirinkimą praėjusį ketvirtadienį rinkosi Socialinių paslaugų centro darbuotojai. Renginio metu buvo apžvelgta centro veikla, pasidžiaugta metų pasiekimais, pagerbti labiausiai pasižymėję darbuotojai.

Nuotr. B. Varankovienei (dešinėje) centro vadovė V. Bielskienė Padėkos raštą įteikė už tai, kad ji šiuo metu lanko daugiausiai senelių.

Socialinių paslaugų centro vadovė Vilma Bielskienė pirmiausiai pasidžiaugė, kad nuo šių metų sausio mėnesio rajone pradėta teikti visiškai nauja paslauga – dienos socialinė globa. Atsiradus šiai paslaugai, įdarbinta 13 naujų darbuotojų, kurie rūpinasi 20 asmenų. Be to, šiais metais paslaugų centras surinko gerokai daugiau lėšų nei ankstesniais metais – 115 tūkst. litų (2010 metais buvo 45 tūkst. litų). Daugiausiai, kaip teigė centro vadovė, surinkta už pagalbos į namus paslaugą – 48 tūkst. litų bei dienos socialinę globą - 32 tūkst. litų. Gana populiari įvairių techninių priemonių nuoma. Dažniausiai rajono gyventojai nuomojasi ramentus bei lazdas, neįgaliųjų vežimėlius, naktipuodžius, čiužinius nuo pragulų, vaikštynes. Žmonės noriai naudojasi ir teikiamomis transporto paslaugomis. Pats Socialinių paslaugų centras kasmet dalyvauja „Maisto banko“ ir kitose akcijose, kurių metu padeda sunkiau gyvenantiems žmonėms. Tad centras, žengdamas koja kojon su gyvenimu, plečiasi ir plečia teikiamų paslaugų ratą. Pavyzdžiui, 2007 metais jis savo veiklą pradėjo nuo 350 tūkst. litų , o dabar centras jau disponuoja 600 tūkst. litų. Žinoma, buhalterei darbo gerokai padaugėjo, tačiau tokie dalykai taip pat šį tą pasako apie įstaigą.
 
Šventinio susitikimo metu nuskambėjo daugybė padėkos žodžių, sveikinimų. Susirinkusieji vieni kitiems linkėjo ne tik prasmingų švenčių, bet ir visų metų. Vicemerė Rima Rauktienė kėlė retorinį klausimą, ar Betliejaus šviesa apšvies tuos, kuriuos spaudžia skausmas, slegia nepritekliai. Reikia tikėtis. Tad ji pirmiausiai linkėjo stiprybės socialinėms darbuotojoms, nes tik būdamos stiprios jos galės stiprybės suteikti ir lankomiems bei paramos reikalaujantiems žmonėms. To paties linkėjo ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė.

Mero Juozo Bertašiaus Padėkos raštai asmeninių sukakčių bei artėjančių švenčių proga buvo įteikti centro darbuotojams Zitai Varanauskienei, Reginai Merčaitienei, Virginijai Duobienei, Odetai Urbaitienei, Rūtai Klimavičienei, Irenai Dirginčiūtei ir Dariui Mikelioniui.

Socialinių paslaugų centras taip pat neliko be atsako. Valdžios atstovams buvo įteikti ateinančiųjų metų simboliai – drakoniukai, o dėkodamas socialinį darbą dirbantiems žmonėms ir atsigręždamas į besibaigiančius metus, centras pažvelgė su humoru. Tokios Padėkos „prie bajerio“, kaip teigė D. Mikelionis, buvo įteiktos Audrei Baronaitienei, Laimai Gedvilienei, Vidai Čereškevičienei, Birutei Varankovienei, Antanui Bezoraičiui, Dainai Bankauskienei, Gediminui Baltrušiui ir Vitui Martinaičiui, kuris renginyje nedalyvavo. Specialios padėkos įteiktos toms moterims, kurios prisidėjo prie „Maisto banko“ akcijos. Socialinių paslaugų centro administracijos kolektyvas simbolinę dovaną įteikė ir vadovei V. Bielskienei, kuriai linkėjo būti stipriai ir nepavargstančiai, nes tuomet ir į ją besilygiuojantys pavaldiniai bus tokie. Socialinių darbuotojų vardu kalbėjusi B. Varankovienė merui dėkojo už profesinės dienos proga dovanotus guminius batus „Dabar kojos tikrai sausos“, - teigė moteris. Meras juokaudamas pažadėjo, kad kitais metais Socialinių darbuotojų dienos proga padovanos ir po vilnones kojines, kad įvairiomis oro sąlygomis žmones lankančios moterys būtų ne tik sausomis, bet ir šiltomis kojomis.

Susirinkusiuosius dainomis džiugino gelgaudiškietės moksleivės Vasarė ir Gertrūda.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.