Padėkos žodžiai ištarti ir rajono bibliotekininkams

bibliotekininkaiGiedrė PLEČKAITYTĖ

Simboliška, kad besibaigiant metams aptariami nuveikti darbai, įvykiai, lydėję mus kasdienybėje. Praėjusį trečiadienį šventinis susitikimas nušurmuliavo ir Šakių viešojoje bibliotekoje. Čia paminėti svarbiausi bibliotekai įvykiai, pasidžiaugta jau penkerius metus turimomis labai geromis darbo sąlygomis, pasveikintos rajono bibliotekininkės.   

Nuotr. Jau penkerius metus Šakių viešosios bibliotekos darbuotojai dirba naujose patalpose. Ši simbolinė sukaktis buvo prisiminta trečiadienį vykusioje Bibliotekininko dienoje.

Tarpšventinę savaitę buvo prisiminti ir Šakių rajono bibliotekininkai. Praėjusį trečiadienį Šakių viešojoje bibliotekoje nuklegėjo Bibliotekininko diena. Priešpietį rajono bibliotekininkai buvo pakviesti į centrinės bibliotekos aktų salę, kur sveikinimo žodį tarė direktorė Regina Ūsienė. „Čia visų mūsų namai. Čia visi mes savininkai,- sveikinimo kalbą pradėjo direktorė. – Šiemet suėjo penkeri metai, kai mes dirbame šituose naujuose namuose“. R. Ūsienė, besidžiaugdama moderniomis bibliotekos patalpomis, negalėjo neprisiminti senųjų bibliotekos namų. „Ne vieną kartą, kai einu į Socialinių paslaugų centrą, suvirpa širdis lipant tais laiptais, nes ten praleista beveik 30 metų. Ir tie laiptai mieli, ir tas kabinetas mielas, ir tas pastatėlis mums visoms, tikriausiai, labai mielas“,- nostalgiškai kalbėjo direktorė.
 
Beje, per šiuos metus į bibliotekininkų globojamus naujuosius namus, pasak direktorės, atėjo beveik 10 tūkst. skaitytojų. „Jiems 100 tūkst. kartų buvo ištiesta bibliotekininko ranka su knyga, laikraščiu ar žurnalu. Aš šiandien nesakau, ar tai daug, ar mažai. Tai yra normalu. Atėjo tie žmonės, kurie skaitė seniau ir kurie, galbūt, išvyko ir jau nebeskaitys. Mes puikiai žinome, kad netenkame dalies savo skaitytojų, kada užsidaro mokyklos, užsidaro ir bibliotekos. Mūsų kasmet vis mažiau ir mažiau“,- pabrėžė R. Ūsienė. Tačiau nepaisant viso to, direktorė pasidžiaugė, jog valstybė pagaliau atsigręžė į biblioteką. Kai 2007 metais prasidėjo projektas „Bibliotekos pažangai“, pasak direktorės, bibliotekininkai pajuto, kad dirba reikalingą darbą. Kaip žinia, šiemet jau eina penktieji šio projekto metai, per kuriuos būta visko: ir sunkių, ir lengvų akimirkų. Kaip teigė rajono bibliotekininkų vadovė, rajone penkios bibliotekos įsigijo internetą, naujus kompiuterius. „Tuo galime džiaugtis. Labai gerai, kad į biblioteką atėjo ta pažanga, kad ateina žmonės ne tik paskaityti knygos, žurnalo, bet ir pasėdėti prie interneto“,- sakė ji.

Vadovė nuoširdžiai padėkojo darbuotojoms už atsakingą darbą. Buvo pagerbtos visos darbuotojos, šiemet šventusios garbingas sukaktis. Iš direktorės rankų ryšulėlį knygų gavo bibliotekininkė Dalija Puskunigytė, Vida Maciukevičienė, Dalia Tamašauskienė, Kristina Liudžiuvienė, Gailutė Meškevičienė, Lina Uždravienė, Valerija Endriukaitienė, Marytė Rastupkevičiūtė, Janina Ilgūnaitienė, Angelė Rimkevičienė, Ona Naujokienė, Nijolė Mureikienė. Be dovanos neliko ir bibliotekos darbuotojas Pranas Endriukaitis.

Į šventę atvykusi Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė dėkojo moterims už darbą atokesniuose rajono kampeliuose. „Jeigu žmogus pas bibliotekininkę ateina pasikalbėti, išsišnekėti - tai irgi be galo svarbu. Nuoširdus pasibendravimas, pasišnekėjimas – didelė vertybė. Mes jau įpratome kalbėti su kompiuteriu ir su psichologu jau kalbame. Tai, kad jūs duodate knygas, gyvą žodį - tai yra be galo brangintina. Jūs esate labai svarbios“,- dėkojo vedėja, pabrėždama, jog biblioteka, tikrąja to žodžio prasme, yra kultūros židinys. Kiek pavėlavę į šventinį bibliotekininkų renginį atvyko rajono meras Juozas Bertašių ir jo pavaduotoja Rima Rauktienė. Šie taip pat visiems išsakė šiltus sveikinimo žodžius ir padovanojo bibliotekai naują kompiuterio vaizduoklį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px