Lėšos antrajam Gelgaudiškio dvaro restauravimo etapui

gelgaudiskio_dvaras3Vasario 15 dienos posėdyje savivaldybės taryba papildė 2011 m. lapkričio 17 d. sprendimą Nr. T- 246 „Dėl projekto „Gelgaudiškio dvaro sodybos  restauravimas ir kompleksiškas pritaikymas turizmo reikmėms (2 etapas)“.

Tarybos posėdyje priimtas sprendimas iš rajono savivaldybės Regioninės plėtros programų rėmimo skirti 642 822 litų ES lėšomis netinkamų finansuoti išlaidų padengimui, jei projekto „Gelgaudiškio dvaro sodybos restauravimas ir kompleksiškas pritaikymas turizmo reikmėms  (2 etapas )“ bus skirti europiniai pinigai.

Antruoju etapu numatomas dviejų dvaro sodybos pastatų – buvusios oranžerijos ir kumetyno atkūrimas. Baigus projektą, bus sudarytos sąlygos oranžerijoje įrengti maitinimo, o kumetyne - apgyvendinimo patalpas, pritaikant jas neįgaliųjų poreikiams. Galutinį maitinimo ir apgyvendinimo  patalpų įrengimą atliks konkurso būdu išrinktas operatorius, o projekto metu atlikti pritaikymo viešbučiui ir restoranui bei jų aplinkos sutvarkymo darbai padarys objektus patrauklius investavimui. Įgyvendintas projektas leis išplėsti dvaro sodyboje vykdomų ūkinių - komercinių veiklų spektrą, sumažins sezoniškumo įtaką, padidins vietovės turistinį patrauklumą bei sudarys prielaidas didesnei pridėtinei vertei kurti.
 
Pasak savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjo Vito Girdausko, beveik 1 mln. litų bus skiriama dvaro aplinkos sutvarkymui: keliuko, dviejų automobilių aikštelių, specialios priešgaisrinės sistemos, geoterminio šildymo, vandentiekio, apšvietimo ir hidroizoliacijos įrengimui, želdiniams bei projekto parengimui. „Tai pats pigiausias variantas, nes vienas kv. metras nesiekia ir 3 tūkst. litų. Restauravimas visuomet būna brangesnis nei rekonstrukcija, o mes telpam į jos darbų kainas“, - tikino V.Girdauskas.     

Šiam projektui įgyvendinti  Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2011 m. liepos 14 d. įsakymu numatyta preliminari 2 500 000 Lt suma.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.